Звільнено гендиректора Одеської ОДТРК Марину Аксьонову - джерело

Звільнено гендиректора Одеської ОДТРК Марину Аксьонову - джерело

2 Грудня 2014
3412
2 Грудня 2014
15:22

Звільнено гендиректора Одеської ОДТРК Марину Аксьонову - джерело

3412
Звільнено гендиректора Одеської ОДТРК Марину Аксьонову - джерело
Звільнено гендиректора Одеської ОДТРК Марину Аксьонову - джерело

Сьогодні, 2 грудня, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України підписав наказ про звільнення генерального директора Одеської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Марини Аксьонової. Про це «Детектор медіа» повідомили джерела в Держкомтелерадіо.

 

Як раніше повідомили «Детектор медіа» в Держкомтелерадіо, контракт з генеральним директором Одеської ОДТРК  Мариною Аксьоновою завершується 2 грудня.

 

Нагадаємо, у квітні частина творчого колективу Одеської ОДТРК вимагала звільнити призначену в листопаді 2013 року на посаду генерального директора Одеської ОДТРК Марину Аксьонову.

 

У серпні  гендиректор Марина Аксьонова відсторонила від ефіру ведучу Оксану Піднебесну, яка повідомила, що на півдні області є прояви сепаратизму.

 

У листопаді пані Аксьонова  прийнял арішення розформувати редакцію суспільно-політичних програм «Новий день» Одеської ОДТРК.

 

Працівники редакції «Новий день» розцінили таке рішення гендиректора як цензуру та утиски свободи слова. «Адже заборонили прямий ефір редакції саме після того, як в одній з програм Оксана Піднебесна підняла гостру тему - сепаратизм на півдні Одещини, зокрема у Бесарабії. Цей випадок став резонансним в Одесі, бо від ефіру журналістку спочатку незаконно відсторонили, а потім ще й винесли догану. Зараз оскарження цих двох наказів розглядає Приморський суд м. Одеси», - йдеться у листі, який підписали сім працівників редакції.

 

У коментарі «Детектор медіа» Марина Аксьонова заперечила, що одноосібно ухвалила рішення про зміну штатного розпису.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3412
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду