«Код нації» вийде на «Україні» 28 листопада

«Код нації» вийде на «Україні» 28 листопада

24 Листопада 2014
7668
24 Листопада 2014
19:07

«Код нації» вийде на «Україні» 28 листопада

7668
«Код нації» вийде на «Україні» 28 листопада
«Код нації» вийде на «Україні» 28 листопада

Прем'єра дослідницького проекту каналу «Україна» «Код нації» відбудеться в п'ятницю, 28 листопада. Документальна стрічка вийде о 19:45. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

За повідомлення каналу, дослідницький проект розповість про те, що таке українська нація і в чому полягає той прихований механізм, який допомагає українцям зберегти національну ідентичність уже багато років поспіль.

 

Нагадаємо, «Код нації» - це масштабне дослідження, котре з точки зору різних наук вивчає цінності українців для того, щоб знайти відповідь на ключове питання: що визначає приналежність людини до тієї чи іншої нації, та де «зашитий» той унікальний код, який не просто визначає суть української нації, але й кожен раз відроджує її головні історичні риси. На замовлення каналу «Україна» проект зняли режисери-документалісти Іларіон Павлюк, Володимир Рибась та Олег Рогожа.

 

У ході зйомок проекту автори звернулись до експертів з різних галузей наук: до істориків, антропологів, генетиків, лінгвістів, етнопсихологів, нейрофізіологів, маркетологів, щоб з'ясувати питання національної ідентичності.

 

«За свою історію український народ пережив чимало спроб "розмивання" національної ідентичності. Крім того, історичні повороти та обставини були настільки різними, що кожен регіон країни розвивався по-своєму. Чому ментальні особливості українців проявляються однаково по всій країні, незважаючи на різну історію окремих її частин? Що допомагає українцям залишатися єдиним народом і на протязі багатьох століть зберігати свою національну ідентичність?», - на ці питання обіцяють дати відповіді автори «Коду нації».

 

«Код нації» є не першим документальним проектом Ілларіона Павлюка, Володимира Рибася та Олега Рогожі, знятого на замовлення каналу «Україна». У 2012 році глядачеві було представлено дослідницький проект «ДНК. Портрет нації», а у 2013 році - «ДНК 2. У пошуках жінки». Також цієї зими глядачі змогли побачити дослідницький проект «Планета мавп: куди діваються розумні діти?».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7668
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду