НТКУ у 2014 році не передавала в оренду свої студії, а лише надавала послуги з організації зйомок у двох із них – Аласанія

НТКУ у 2014 році не передавала в оренду свої студії, а лише надавала послуги з організації зйомок у двох із них – Аласанія

3 Листопада 2014
3569
3 Листопада 2014
16:29

НТКУ у 2014 році не передавала в оренду свої студії, а лише надавала послуги з організації зйомок у двох із них – Аласанія

3569
НТКУ у 2014 році не передавала в оренду свої студії, а лише надавала послуги з організації зйомок у двох із них – Аласанія
НТКУ у 2014 році не передавала в оренду свої студії, а лише надавала послуги з організації зйомок у двох із них – Аласанія

У 2014 році Національна телекомпанія України не передавала в оренду жодний з апаратно-студійних блоків (АСБ), а лише надавала послуги з організації зйомок телепрограм сторонній організації у двох АСБ. Про це повідомив у відповідь на запит «Детектор медіа» генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

 

«Детектор медіа» отримала скаргу працівника НТКУ, який побажав не називати своє ім'я, на те, що НТКУ нібито здала в оренду практично всі АСБ, і працівникам, які виробляють програми для Першого національного, доводиться записуватися в чергу для зйомок своїх проектів. У запиті до керівництва НТКУ ми поцікавилися, чи відповідає дійсності ця інформація.

 

«У поточному році жодний з апаратно-студійних блоків не був переданий в оренду. Надавалися лише платні послуги з організації зйомок телепередач сторонній організації в декілька змін в останні два місяці, а саме АСБ-2 та АСБ-3, як такі що незавантажені та менш технічно оснащені в порівнянні з іншими студіями», - повідомив Зураб Аласанія.

 

За словами пана Аласанії, у 2014 році НТКУ використовувала всім студійних павільйонів з дев'яти, але не на повну потужність.

 

АСБ-1 і АСБ-2, кожен площею 600 м2, використовуються для програм великих форматів (ток-шоу, концертні програми тощо). Протягом 2014 року тут знімали програми «Нехай вам буде кольорово», «Віра, Надія, Любов», «Світло», «Надвечір'я», «Школа Мері Поппінс», Національний відбір на пісенний конкурс «Євробачення», «Фольк-мьюзік», «Моя країна - Україна», «Національні дебати».

 

АСБ-4 площею 450 м2 використовується для програм великих та середніх форматів. Апаратна технічно демонтована, тому може використовуватися тільки разом з пересувною телевізійною станцією. Протягом 2014 року тут знімали програми «Як ваше здоров'я», «Світло», «Слідство-інфо», «Казки Лірника Сашка», «Школа Мері Поппінс».

 

Середнє завантаження павільйонів АСБ-1, АСБ-2, АСБ-4 у 2014 році було таким:

 

АСБ-1

АСБ-2

АСБ-4

1 квартал (90 днів)

30 змін

25 змін

17 змін

2 квартал (91 день)

15 змін

43 зміни

38 змін

3 квартал (92 дні)

28 змін

35 змін

36 змін

4 квартал (жовтень - 31 день)

23 зміни

31 зміна

25 змін

 

Зі слів пана Аласанії, протягом 2014 року АСБ-1, АСБ-2, АСБ-4 були завантажені на виробництво власних телепрограм не більше ніж на 30%, у зв'язку з чим керівництво НТКУ прийняло рішення щодо надання платних послуг з організації зйомок телепрограм сторонній організації в декілька змін в останні два місяці.

 

АСБ-3 площею 450 м2. в основному використовується для зйомок з пересувною телевізійною станцією та стороннім світлом, оскільки апаратна технічно демонтована, освітлювальне обладнання потребує відновлення. Протягом 2014 року тут знімали спортивні проекти «Олімпійська студія» та «Футбольна самба».

 

Завантаження АСБ-3 практично дорівнює нулю, у зв'язку з чим керівництво НТКУ приймало рішення щодо надання платних послуг з організації зйомок телепрограм сторонній організації в декілька змін в останні два місяці.

 

АСБ-5 площею 150 м2 у поточному році практично не використовувався, за винятком окремих разових проектів (таких, як коментування спортивних та музичних подій, організація сурдоперекладу).

 

АСБ-6 площею 150 м2 та АСБ-7 площею 70 м2 працюють з однією апаратною та використовуються для програм середніх та малих форматів. Протягом 2014 року основне завантаження - проект «Телеакадемія» - це всього 10% потужності.

 

АСБ-8 площею 70 м2 не використовується.

 

АСБ-9 площею до 350 м2 - це окремо виділена студія для виробництва новин та інформаційних телепрограм.

 

«З детально наведеної інформації чітко видно, що можливостей достатньо, було б бажання працювати», - каже пан Аласанія.

 

Він також повідомив, що НТКУ має координаційний відділ у складі дирекції з виробництва, який планує та координує завантаження всіх технічних засобів, у тому числі й АСБ, відповідно до перспективного плану завантаження та поточних заявок творчих підрозділів НТКУ та принципово забезпечує всі можливості для виробництва власних телепередач.

 

«Раді були б здати в оренду в такому стані декілька студій, якщо були б на те охочі люди», - додав пан Аласанія.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна телекомпанія України має труднощі з пальним, і деякі працівники змушені за власні кошти купувати бензин для виїздів на зйомки. Про це «Детектор медіа» повідомив працівник НТКУ, який побажав не називати своє ім'я. Керівництво компанії пояснює, що за п'ять років фінансування з держбюджету на утримання транспорту скоротилося вп'ятеро, однак стверджує, що не володіє інформацією про придбання бензину працівниками за власні кошти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3569
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
геть
3462 дн. тому
Сволота аласанія! То ти ДАЙ людям у цих студіях працювати. А бажання у них є щодня. Щурами-гавришо-прядками опікуєшся
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду