Куратор батальйону «Кривбас» просить не робити проблеми із затримання стрингера каналу «112 Україна»

Куратор батальйону «Кривбас» просить не робити проблеми із затримання стрингера каналу «112 Україна»

6 Серпня 2014
3445

Куратор батальйону «Кривбас» просить не робити проблеми із затримання стрингера каналу «112 Україна»

3445
Куратор батальйону «Кривбас» просить не робити проблеми із затримання стрингера каналу «112 Україна»
Куратор батальйону «Кривбас» просить не робити проблеми із затримання стрингера каналу «112 Україна»

Радник губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського Микола Колесник, який курує батальйон територіальної оборони «Кривбас», заявив, що бійці батальйону могли затримати стримера телеканалу «112 Україна» Романа Гнатюка помилково. Про це повідомляє сайт телеканалу.

 

«Я психологів їм (бійцям - ред.) возив, до групи священиків, щоб стрес їм зняти. Градами обстріляні, може бути, і є якийсь перекос», - сказав радник губернатора.

 

Водночас він попросив ЗМІ не робити з цього сенсацію. «Ну, я б дуже попросив не робити з цього такої великої проблеми. Хлопець живий, здоровий. Може бути, що не коректно якось повели себе. Є сенсація, тому що є багато чого розповісти, але я сьогодні в Дніпропетровську наших розвідників провідав, і коли бачиш 15 швидких, битком забитих, з аеропорту привозять пацанів без рук , без ніг, по 20 років. Стоїш, а у тебе ком в горлі. Буває таке», - розповів Микола Колесник.

 

Водночас стрингер телеканалу «112 Україна» Сергій Белоус, якого було затримано разом із Романом Гнатюком та Сергієм Бойком в зоні АТО на Донеччині 1 серпня, назвав інцидент, що стався, перевищенням повноважень з боку окремих осіб української армії. Варто зазначити, що канал «112 Україна» не називає своїми співробітниками чи фрілансерами Сергія Белоуса, що співпрацює з проросійським сербським виданням «Печат», і Сергія Бойка.

 

6 серпня міліція заявила, про відкриття кримінальне провадження за фактом викрадення Романа Гнатюка, Сергія Бойка та Сергія Белоуса за статею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).

 

Нагадаємо, сьогодні стрингер телеканалу «112 Україна» Роман Гнатюк вийшов на прямий зв'язок зі студією свого каналу та повідомив, що його наразі звільнено разом із двома іншими журналістами - Сергієм Белоусом та Сергієм Бойком. За їх словами, їх залишили на узбіччі дороги неподалік Дніпродзержинська.

 

За повідомленням каналу «112 Україна», зв'язок із Романом Гнатюком пропав 1 серпня, коли він прямував на місце падіння літака «Малайзійських авіаліній» на Донеччині для висвітлення роботи експертів ОБСЄ. Він мав акредитацію самопроголошеної «Донецької народної республіки».

 

Того ж дня про зникнення свого співробітника Сергія Белоуса повідомив сербський тижневик «Печат», що має проросійське спрямування.

 

5 серпня прес-служби Національної гвардії України та АТО спростували повідомлення про ймовірне затримання трьох представників ЗМІ бійцями Нацгвардії. Прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашківський заявив, що Роман Гнатюк не отримав акредитацію для роботи в зоні АТО.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду