Донецьким журналістам, які не підкоряться ультиматуму так званої  «ДНР», погрожують

Донецьким журналістам, які не підкоряться ультиматуму так званої «ДНР», погрожують

14 Травня 2014
2654

Донецьким журналістам, які не підкоряться ультиматуму так званої «ДНР», погрожують

2654
Донецьким журналістам, які не підкоряться ультиматуму так званої  «ДНР», погрожують
Донецьким журналістам, які не підкоряться ультиматуму так званої  «ДНР», погрожують

Журналістам, які працюють на Донбасі і відмовляються підкорятися керівництву самопроголошеної «Донецької народної республіки» («ДНР»), бойовики погрожують розправою. Про це повідомила прес-секретар Донецької ОДА Олена Малютіна, повідомляє «Громадське.ТБ».

 

«Дуже серйозні погрози на державному обласному телебаченні - більше сотні терористів заблокували його роботу. В них багато зброї, вибухівки. Українських журналістів вважають ворогами, вони працюють як на війні», - зазначила пані Малютіна.

 

За її словами, наразі в м.Донецьку досить спокійно, люди працюють. Триває підготовка до оздоровчого сезону дітей, проте є підозри про загрози їх безпеці.

 

«Громадське ТБ» також зауважує, що сьогодні, 14 травня, спливає термін ультиматуму, оголошеного керівництвом «ДНР» про те, що всі чиновники та держслужбовці мають присягнути псевдореспубліці.

 

Нагадаємо, 2 травня на територію телецентру в м. Донецьку, що був захоплений озброєними сепаратистами 27 квітня, завезено бойову зброю.

 

Як писала «Детектор медіа», 27 квітня відбулося захоплення Донецької ОДТРК і Донецької філії Концерну РРТ сепаратистами, які підтримують ідеї самопроголошеної Донецької народної республіки. Люди в камуфляжі повідомили працівникам ОДТРК, що будуть їх «охороняти». При цьому вони привели із собою технічного фахівця російського каналу «Россия 24», який почав перекомутовувати обладнання, щоб запустити на частоті Донецької ОДТРК один з російських каналів. Крім того сепаратисти, які захопили донецький телецентр, заявили, що мають намір відключити українські канали і включити російські.

 

28 квітня увечері сепаратисти, які захопили донецький телецентр, вимкнули всі українські загальнонаціональні та місцеві канали. За різними повідомленнями з Донецька, замість ICTV мовить російський канал ТВЦ, замість Донецької ОДТРК (27 канал) - канал «Россия 24», замість К1, Першого національного і телеканалу «Донбас» - російський «Первый канал», замість 5-го каналу - «Россия 2» або СТС, також канал «Россия 2» включено на вільній частоті. Концерн РРТ повідомляє також, що вимкнено цифрове мовлення.

 

КРРТ звернувся до РНБО, Міністерства  внутрішніх справ України, СБУ щодо термінового реагування та здійснення заходів по звільненню стратегічно важливого об'єкту Концерну РРТ в Донецькій області. Телерадіомовленням цієї станції охоплено 2 мільйони жителів міста та області.

 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Ленінського району м. Донецька органами міліції розпочато кримінальне провадження за фактом проникнення невідомих осіб до приміщення Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2654
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду