Міліція відкрила провадження за фактом захоплення донецького телецентру

Міліція відкрила провадження за фактом захоплення донецького телецентру

29 Квітня 2014
4457

Міліція відкрила провадження за фактом захоплення донецького телецентру

4457
Міліція відкрила провадження за фактом захоплення донецького телецентру
Міліція відкрила провадження за фактом захоплення донецького телецентру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Ленінського району м. Донецька органами міліції розпочато кримінальне провадження за фактом проникнення невідомих осіб до приміщення Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК). Про це йдеться на сайті ГПУ.

 

Правоохоронці розслідують злочин  за ст. 341 Кримінального Кодексу України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

 

«Встановлено, що 27 квітня цього року о 15.30 близько 400 осіб увірвалося до будівлі телекомпанії та висунули вимоги щодо зміни редакційної політики, а саме: негайного включення до ефіру російських телеканалів та надання можливості самостійного мовлення для так званої Донецької народної республіки», - йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

 

У рамках розслідування кримінального провадження буде також надано правову оцінку фактам вимкнення мовлення обласної телерадіокомпанії та увімкнення в ефірі цієї частоти російського телеканалу, а також фактам недопуску невідомими на робочі місця керівництва на трудового колективу Донецької ОДТРК, кажуть в прокуратурі.

 

«Прокурором Ленінського району Донецька створено групу прокурорів у кримінальному провадженні. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх безпосередніх учасників подій», - йдеться на сайті.

 

Нагадаємо, 27 квітня, відбулося захоплення Донецької ОДТРК і Донецької філії Концерну РРТ сепаратистами, які підтримують ідеї самопроголошеної Донецької народної республіки. Люди в камуфляжі повідомили працівникам ОДТРК, що будуть їх «охороняти». При цьому вони привели із собою технічного фахівця російського каналу «Россия 24», який почав перекомутовувати обладнання, щоб запустити на частоті Донецької ОДТРК один з російських каналів. Крім того сепаратисти, які захопили донецький телецентр, заявили, що мають намір відключити українські канали і включити російські.

 

28 квітня увечері сепаратисти, які захопили донецький телецентр, вимкнули всі українські загальнонаціональні та місцеві канали. За різними повідомленнями з Донецька, замість ICTV мовить російський канал ТВЦ, замість Донецької ОДТРК (27 канал) - канал «Россия 24», замість К1, Першого національного і телеканалу «Донбас» - російський «Первый канал», замість 5-го каналу - «Россия 2» або СТС, також канал «Россия 2» включено на вільній частоті.

 

Концерн РРТ повідомляє також, що вимкнено цифрове мовлення.

 

КРРТ звернувся до РНБО, Міністерства  внутрішніх справ України, СБУ щодо термінового реагування та здійснення заходів по звільненню стратегічно важливого об'єкту Концерну РРТ в Донецькій області. Телерадіомовленням цієї станції охоплено 2 мільйони жителів міста та області.

 

Водночас, як повідомляє інтернет-видання «Новости Донбасса», міський голова Донецька Олександр Лук'янченко повідомив, що «у зв'язку з захопленням студії К21 відбулось переключення 27-го каналу (Донецька ОДТРК - ТК) на канал 24». Мер повідомив, що наразі міліція веде переговори із сепаратистами і обіцяє, що протягом найближчих годин мовлення може бути відновлено.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду