Голова НСЖУ висловив солідарність з побитим «Беркутом» російським журналістом

Голова НСЖУ висловив солідарність з побитим «Беркутом» російським журналістом

24 Січня 2014
5997

Голова НСЖУ висловив солідарність з побитим «Беркутом» російським журналістом

5997
Голова НСЖУ висловив солідарність з побитим «Беркутом» російським журналістом
Голова НСЖУ висловив солідарність з побитим «Беркутом» російським журналістом

Голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олег Наливайко звернувся до Союзу журналістів Росії та висловив своє глибоке обурення з приводу побиття російського журналіста, режисера Lenta.doc Андрія Кисельова, якого було затримано представниками силових структур у Києві. Про це йдеться у заяві пана Наливайка, копію якої отримала «Детектор медіа».

 

У зверненні до російських колег Олег Наливайко нагадав їм, що в Україні ситуація з проявами насильства по відношенню до журналістів з боку представників силових структур стала катастрофічною.

 

«Працівники преси, фотокореспонденти, відеооператори  вказують  на численні випадки прицільного відстрілу правоохоронцями людей з апаратурою. Спецназівці ведуть цілеспрямоване знищення представників медіа, котрі в епіцентрі подій виконують свій професійний обов'язок», - йдеться у зверненні голови НСЖУ.

 

Олег Наливайко від імені НСЖУ висловив солідарність з російськими колегами та попросив їх бути об'єктивними при висвітлені подій, що зараз відбуваються у Києві.

 

«Ми висловлюємо солідарність з нашими російськими колегами, які постраждали під час висвітлення подій в Україні. Водночас закликаємо всі російські ЗМІ максимально об'єктивно та неупереджено показувати ті події, що відбуваються в Києві. Бо лише за допомогою інформаційного тиску ми зможемо досягти припинення насильницьких дій по відношенню до всіх представників професії», - йдеться у зверненні.

 

 Силовики жорстоко побили Андрія Кисельова

 

Далі «Детектор медіа» подає текст звернення голови НСЖУ Олега Наливайка повністю:

 

«Постріли по журналістах мають посилювати нашу солідарність (Звернення до Союзу журналістів Росії)

 

Шановні колеги!

 

Національна спілка журналістів висловлює своє глибоке обурення з приводу побиття російського журналіста, режисера Lenta.doc Андрія Кисельова, якого було затримано представниками силових структур у Києві. Журналіст, який висвітлював події на майдані, був затриманий 23 січня разом із групою активістів. Під час затримання Андрій Кисельов був побитий та отримав травми. Певний час про його перебування не було відомо, а згодом виявилося, що жорстоко побитого журналіста тримали в райвідділі міліції.

 

НСЖУ звертає увагу, що ситуація з проявами насильства по відношенню до журналістів з боку представників силових структур стала катастрофічною. Працівники преси, фотокореспонденти, відеооператори вказують  на численні випадки прицільного відстрілу правоохоронцями людей з апаратурою. Спецназівці ведуть цілеспрямоване знищення представників медіа, котрі в епіцентрі подій виконують свій професійний обов'язок. НСЖУ та партнерські організації вже звернулися до МВС України з вимогою припинити невиправдану агресію силових структур по відношенню до преси.

 

Ми висловлюємо солідарність з нашими російськими колегами, які постраждали під час висвітлення подій в Україні. Водночас закликаємо всі російські ЗМІ максимально об'єктивно та неупереджено показувати ті події, що відбуваються в Києві. Бо лише за допомогою інформаційного тиску ми зможемо досягти припинення насильницьких дій по відношенню до всіх представників професії.

 

З повагою

Голова НСЖУ Олег Наливайко»

 

Нагадаємо, режисера Lenta.doc Андрія Кисельова затримали вранці 23 січня разом з групою активістів. Під час затримання журналіст був побитий і отримав травми. Як повідомив МВС російській стороні, участь пана Кисельова у масових заворушеннях не підтвердилась, журналіста відпустили.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», з вимогою звільнити Андрія Кисельова і покарати винних у його затриманні до влади України звернувся голова Ради про прав людини при президенті РФ Михайло Федотов. Розібратися з випадками затримання журналістів на Україні закликав і голова Спілки журналістів Москви Павло Гусєв.

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів і сутичок мітингувальників з міліцією на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, постраждало понад 40 співробітників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду