Журналісти незалежних інтернет-ЗМІ Запоріжжя оголосили загальноміський страйк

Журналісти незалежних інтернет-ЗМІ Запоріжжя оголосили загальноміський страйк

22 Січня 2014
6003

Журналісти незалежних інтернет-ЗМІ Запоріжжя оголосили загальноміський страйк

6003
Журналісти незалежних інтернет-ЗМІ Запоріжжя оголосили загальноміський страйк
Журналісти незалежних інтернет-ЗМІ Запоріжжя оголосили загальноміський страйк

Журналісти і редактори вісьмох запорізьких інтернет-ЗМІ висловили своє обурення положеннями прийнятого 16 січня законом №3879 Колесніченка-Олійника і оголосили загально запорізький страйк онлайнових видань. Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

Журналісти запорізьких сайтів z-city.com.ua, 061.ua, zp.comments.ua, zabor.zp.ua, vv.com.ua, zp.nashigroshi.org, panoptikon.org, mig.com.ua  висловили своє обручення введенням кримінальної відповідальності за наклеп і фактичним введенням цензури. На їх думку,  закон №3879 значно обмежує роботу засобів масової інформації та унеможливлює роботу незалежних журналістів.

 

«Ми розглядаємо закон № 3879 як спробу закрити рот журналістам , які пишуть неугодну владі правду. До того ж , як співробітники Інтернет- ЗМІ ми стурбовані введенням обов'язкового ліцензування діяльності Інтернет-ресурсів та встановленням відповідальності за невиконання цієї сумнівної норми закону», - йдеться у заяві.

 

Співробітники інтернет-ЗМІ заявили, що приєднуються до заяв НСЖУ, НМПУ та Комісії з журналістської етики проти застосування законів 16 січня і оголошують загальнозапорізький страйк незалежних інтернет-ЗМІ.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«ЗАЯВА

Ми, журналісти та редактори запорізьких сайтів z-city.com.ua, 061.ua, zp.comments.ua, zabor.zp.ua, vv.com.ua, zp.nashigroshi.org, panoptikon.org, mig.com.ua висловлюємо своє обурення таким, що набрав чинності законом № 3879 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів ...» , яким вводиться кримінальна відповідальність за наклеп і фактично вводиться цензура.

 

Ми вважаємо, що закон значно обмежує повноцінну роботу засобів масової інформації та унеможливлює роботу незалежних журналістів. Ми розглядаємо закон № 3879 як спробу закрити рот журналістам , які пишуть неугодну владі правду. До того ж , як співробітники Інтернет- ЗМІ ми стурбовані введенням обов'язкового ліцензування діяльності Інтернет-ресурсів та встановленням відповідальності за невиконання цієї сумнівної норми закону.
Виходячи з вищесказаного ми оголошуємо загальнозапорізький страйк незалежних інтернет-ЗМІ. Ми відмовляємося працювати в умовах диктатури , яка за фактом вводиться в Україні .

 

Співробітники сайтів z-city.com.ua, 061.ua, zp.comments.ua, zabor.zp.ua, vv.com.ua, zp.nashigroshi.org, panoptikon.org, mig.com.ua приєднуються до заяв НСЖУ, НМПУ та Комісії з журналістської етики і вважають, що використання «закону 16 січня» для переслідування незалежних журналістів і видань , які об'єктивно висвітлюють події в Україні, є неприпустимим.

 

м. Запоріжжя , 22 січня 2014»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Незалежна медіапрофспілка (НМПУ) та Комісія з журналістської етики (КЖЕ) заявляють, що прийняття законів 16 січня запроваджує цензуру, і закликають журналістів проявляти солідарність та відстоювати своє право на професію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду