detector.media
22.01.2014 13:17
Журналісти незалежних інтернет-ЗМІ Запоріжжя оголосили загальноміський страйк
Журналісти незалежних інтернет-ЗМІ Запоріжжя оголосили загальноміський страйк

Журналісти і редактори вісьмох запорізьких інтернет-ЗМІ висловили своє обурення положеннями прийнятого 16 січня законом №3879 Колесніченка-Олійника і оголосили загально запорізький страйк онлайнових видань. Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

Журналісти запорізьких сайтів z-city.com.ua, 061.ua, zp.comments.ua, zabor.zp.ua, vv.com.ua, zp.nashigroshi.org, panoptikon.org, mig.com.ua  висловили своє обручення введенням кримінальної відповідальності за наклеп і фактичним введенням цензури. На їх думку,  закон №3879 значно обмежує роботу засобів масової інформації та унеможливлює роботу незалежних журналістів.

 

«Ми розглядаємо закон № 3879 як спробу закрити рот журналістам , які пишуть неугодну владі правду. До того ж , як співробітники Інтернет- ЗМІ ми стурбовані введенням обов'язкового ліцензування діяльності Інтернет-ресурсів та встановленням відповідальності за невиконання цієї сумнівної норми закону», - йдеться у заяві.

 

Співробітники інтернет-ЗМІ заявили, що приєднуються до заяв НСЖУ, НМПУ та Комісії з журналістської етики проти застосування законів 16 січня і оголошують загальнозапорізький страйк незалежних інтернет-ЗМІ.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«ЗАЯВА

Ми, журналісти та редактори запорізьких сайтів z-city.com.ua, 061.ua, zp.comments.ua, zabor.zp.ua, vv.com.ua, zp.nashigroshi.org, panoptikon.org, mig.com.ua висловлюємо своє обурення таким, що набрав чинності законом № 3879 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів ...» , яким вводиться кримінальна відповідальність за наклеп і фактично вводиться цензура.

 

Ми вважаємо, що закон значно обмежує повноцінну роботу засобів масової інформації та унеможливлює роботу незалежних журналістів. Ми розглядаємо закон № 3879 як спробу закрити рот журналістам , які пишуть неугодну владі правду. До того ж , як співробітники Інтернет- ЗМІ ми стурбовані введенням обов'язкового ліцензування діяльності Інтернет-ресурсів та встановленням відповідальності за невиконання цієї сумнівної норми закону.
Виходячи з вищесказаного ми оголошуємо загальнозапорізький страйк незалежних інтернет-ЗМІ. Ми відмовляємося працювати в умовах диктатури , яка за фактом вводиться в Україні .

 

Співробітники сайтів z-city.com.ua, 061.ua, zp.comments.ua, zabor.zp.ua, vv.com.ua, zp.nashigroshi.org, panoptikon.org, mig.com.ua приєднуються до заяв НСЖУ, НМПУ та Комісії з журналістської етики і вважають, що використання «закону 16 січня» для переслідування незалежних журналістів і видань , які об'єктивно висвітлюють події в Україні, є неприпустимим.

 

м. Запоріжжя , 22 січня 2014»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Незалежна медіапрофспілка (НМПУ) та Комісія з журналістської етики (КЖЕ) заявляють, що прийняття законів 16 січня запроваджує цензуру, і закликають журналістів проявляти солідарність та відстоювати своє право на професію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY