Оператор 5-го каналу зламав ногу, коли упав під напором «Беркуту»

Оператор 5-го каналу зламав ногу, коли упав під напором «Беркуту»

20 Січня 2014
5855

Оператор 5-го каналу зламав ногу, коли упав під напором «Беркуту»

5855
Оператор 5-го каналу зламав ногу, коли упав під напором «Беркуту»
Оператор 5-го каналу зламав ногу, коли упав під напором «Беркуту»

19 січня оператор 5-го каналу Денис Савченко та ще один оператор, особу якого не встановлено, отримали травми  при падінні на вулиці Грушевського, коли представники «Беркуту» розхитали автобус, на якому стояли представники преси. У пана Савченка зламана нога. Про це Інституту масової інформації (ІМІ) розповів журналіст 5  каналу Андрій Жигулін, який того дня працював з оператором.

 

Як розповів пан Жигулін, багато журналістів та операторів для кращої видимості вилазили на автобуси, що стояли перед кордоном солдатів внутрішніх військ.

 

«На автобусі, який був найближчим до солдатів і з якого було найкраще видно, що відбувається, стояло кілька операторів, усі з маркуванням «Преса». В якийсь момент беркутівцям не сподобалось, що їх постійно знімають, вони розхитали автобус і двоє операторів з нього впали, в тому числі - наш Денис Савченко. Беркутівці його схопили, зірвали бейдж «Преса» та почали тягнути до автозаку», - розпові пан Жигулін.

 

Андрій Жигулін переконаний, що «Беркут» бачив, що нападає саме на представників ЗМІ, адже в Дениса Савченка був бейдж та мікрофон «5 каналу», а в іншого оператора - салатовий жилет «Преса».

 

«Побачивши це журналісти та оператори, що були неподалік, почали кричати, щоб нам віддали нашу людину, інакше будемо стрибати на щити. Почувши це, Дениса відпустили, він звідти вийшов у шоковому стані і викликав "швидку"», - каже Андрій Жигулін.

 

Також Андрій Жигулін повідомив, що інший оператор, який був в салатовому жилеті «Преса», після падіння з автобуса втратив свідомість. На жаль, поки що не вдалося з'ясувати його особу та що трапилося з цим оператором далі.

 

Нагадаємо, під час зйомок масових протестів та сутичок з мітингувальників з правоохоронцями на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві 19 і 20 січня постраждало 20 представників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5855
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сашко
3757 дн. тому
Орки! Реально Орки!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду