detector.media
20.01.2014 15:32
Оператор 5-го каналу зламав ногу, коли упав під напором «Беркуту»
Оператор 5-го каналу зламав ногу, коли упав під напором «Беркуту»

19 січня оператор 5-го каналу Денис Савченко та ще один оператор, особу якого не встановлено, отримали травми  при падінні на вулиці Грушевського, коли представники «Беркуту» розхитали автобус, на якому стояли представники преси. У пана Савченка зламана нога. Про це Інституту масової інформації (ІМІ) розповів журналіст 5  каналу Андрій Жигулін, який того дня працював з оператором.

 

Як розповів пан Жигулін, багато журналістів та операторів для кращої видимості вилазили на автобуси, що стояли перед кордоном солдатів внутрішніх військ.

 

«На автобусі, який був найближчим до солдатів і з якого було найкраще видно, що відбувається, стояло кілька операторів, усі з маркуванням «Преса». В якийсь момент беркутівцям не сподобалось, що їх постійно знімають, вони розхитали автобус і двоє операторів з нього впали, в тому числі - наш Денис Савченко. Беркутівці його схопили, зірвали бейдж «Преса» та почали тягнути до автозаку», - розпові пан Жигулін.

 

Андрій Жигулін переконаний, що «Беркут» бачив, що нападає саме на представників ЗМІ, адже в Дениса Савченка був бейдж та мікрофон «5 каналу», а в іншого оператора - салатовий жилет «Преса».

 

«Побачивши це журналісти та оператори, що були неподалік, почали кричати, щоб нам віддали нашу людину, інакше будемо стрибати на щити. Почувши це, Дениса відпустили, він звідти вийшов у шоковому стані і викликав "швидку"», - каже Андрій Жигулін.

 

Також Андрій Жигулін повідомив, що інший оператор, який був в салатовому жилеті «Преса», після падіння з автобуса втратив свідомість. На жаль, поки що не вдалося з'ясувати його особу та що трапилося з цим оператором далі.

 

Нагадаємо, під час зйомок масових протестів та сутичок з мітингувальників з правоохоронцями на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві 19 і 20 січня постраждало 20 представників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY