У місті Красний Лиман зник журналіст, що підтримував сепаратистів на Донбасі

У місті Красний Лиман зник журналіст, що підтримував сепаратистів на Донбасі

28 Листопада 2014
4688
28 Листопада 2014
16:57

У місті Красний Лиман зник журналіст, що підтримував сепаратистів на Донбасі

4688
У місті Красний Лиман зник журналіст, що підтримував сепаратистів на Донбасі
У місті Красний Лиман зник журналіст, що підтримував сепаратистів на Донбасі

8 листопада у місті Красний Лиман (Донецька область) був викрадений групою невідомих озброєних осіб журналіст місцевої газети «Лиманская Сторона» і адміністратор сайту  «Наш Лиман» Євген Фроленко, який у своїх публікаціях підтримував сепаратистів. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ). Про зникнення журналіста також йдеться на сайті  «Наш Лиман» у рубриці «Допоможіть знайти людину».

 

Як повідомляє редакція, журналіста Євгена Фроленка викрали о 23.45 з його квартири. Вони також забрали його фотоапарат, комп'ютер і відеокамеру.

 

Колеги журналіста повідомили, що дружина журналіста встановила його місцезнаходження - він начебто перебуває в СБУ у Полтавській області. «Тепер його місцезнаходження встановила Тетяна (дружина Євгена - ред.), але з чоловіком ї1 спілкуватися не дають», - розповіли ІМІ в редакції.

 

З якої причини журналіста викрали, в редакції не знають. «З якої причини його викрали і чому він опинився в СБУ під Полтавою нам не відомо», - зазначили в редакції.

 

ІМІ намагався дізнатись подробиці у дружини пана Фроленка, але вона не виходить на зв'язок.

 

ІМІ також направив запити до СБУ, МВС, РНБО і керівництва Нацгвардії стосовно підтвердження факту зникнення, затримання чи наявності інформації щодо місця перебування Євгена Фроленка.

 

В Нацгвардії повідомили, що особовим складом Національної гвардії України Євген Фроленко не затримувався. Також, зазначили в Нацгвардії, вони не проводить збір та узагальнення інформації щодо затриманих осіб правоохоронними органами за правопорушення, місць їх перебування.

 

8 квітня Євген Фроленко на сайті «Лиманская Сторона»  опублікував статтю про проросійські мітинги, які відбувалися на Донеччині, під назвою «Від Лимана до Донецька: з російськими прапорами і бажанням змін». В статті він називає сили, до прийшли до влади після Євромайдану, «соціал-націоналістичними», захоплюється зростанням «протестів» на Донбасі та інформує про заклики до «президента Віктора Януковича» «навести лад у країні».

 

Одним з останніх репортажів Євгена Фроленка на сайті видання був репортаж від 7 травня про події у Красному Лимані, в якому журналіст пише про голосування за проведення «референдума» щодо незалежності так званої «ДНР». При цьому він зазначає: «Правда, для того, чтобы этот вопрос был вынесен городским головой на повестку дня, понадобилось вежливое присутствие в сессионном зале вооруженных ополченцев».

 

 Голосування депутатів під наглядом озброєних людей у Красному Лимані (з публікації Євгена Фроленка)

 

Нагадаємо,  1 листопада під Донецьком під час обміну полоненими між українською стороною та представниками «ДНР» була звільнена головний редактор видання Донецької міської ради «Муніципальна газета», колишній керівник департаменту інформаційної політики в так званому уряді терористичної організації «Донецька народна республіка» Олена Блоха.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду