detector.media
28.11.2014 16:57
У місті Красний Лиман зник журналіст, що підтримував сепаратистів на Донбасі
У місті Красний Лиман зник журналіст, що підтримував сепаратистів на Донбасі

8 листопада у місті Красний Лиман (Донецька область) був викрадений групою невідомих озброєних осіб журналіст місцевої газети «Лиманская Сторона» і адміністратор сайту  «Наш Лиман» Євген Фроленко, який у своїх публікаціях підтримував сепаратистів. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ). Про зникнення журналіста також йдеться на сайті  «Наш Лиман» у рубриці «Допоможіть знайти людину».

 

Як повідомляє редакція, журналіста Євгена Фроленка викрали о 23.45 з його квартири. Вони також забрали його фотоапарат, комп'ютер і відеокамеру.

 

Колеги журналіста повідомили, що дружина журналіста встановила його місцезнаходження - він начебто перебуває в СБУ у Полтавській області. «Тепер його місцезнаходження встановила Тетяна (дружина Євгена - ред.), але з чоловіком ї1 спілкуватися не дають», - розповіли ІМІ в редакції.

 

З якої причини журналіста викрали, в редакції не знають. «З якої причини його викрали і чому він опинився в СБУ під Полтавою нам не відомо», - зазначили в редакції.

 

ІМІ намагався дізнатись подробиці у дружини пана Фроленка, але вона не виходить на зв'язок.

 

ІМІ також направив запити до СБУ, МВС, РНБО і керівництва Нацгвардії стосовно підтвердження факту зникнення, затримання чи наявності інформації щодо місця перебування Євгена Фроленка.

 

В Нацгвардії повідомили, що особовим складом Національної гвардії України Євген Фроленко не затримувався. Також, зазначили в Нацгвардії, вони не проводить збір та узагальнення інформації щодо затриманих осіб правоохоронними органами за правопорушення, місць їх перебування.

 

8 квітня Євген Фроленко на сайті «Лиманская Сторона»  опублікував статтю про проросійські мітинги, які відбувалися на Донеччині, під назвою «Від Лимана до Донецька: з російськими прапорами і бажанням змін». В статті він називає сили, до прийшли до влади після Євромайдану, «соціал-націоналістичними», захоплюється зростанням «протестів» на Донбасі та інформує про заклики до «президента Віктора Януковича» «навести лад у країні».

 

Одним з останніх репортажів Євгена Фроленка на сайті видання був репортаж від 7 травня про події у Красному Лимані, в якому журналіст пише про голосування за проведення «референдума» щодо незалежності так званої «ДНР». При цьому він зазначає: «Правда, для того, чтобы этот вопрос был вынесен городским головой на повестку дня, понадобилось вежливое присутствие в сессионном зале вооруженных ополченцев».

 

 Голосування депутатів під наглядом озброєних людей у Красному Лимані (з публікації Євгена Фроленка)

 

Нагадаємо,  1 листопада під Донецьком під час обміну полоненими між українською стороною та представниками «ДНР» була звільнена головний редактор видання Донецької міської ради «Муніципальна газета», колишній керівник департаменту інформаційної політики в так званому уряді терористичної організації «Донецька народна республіка» Олена Блоха.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY