Михайло Пореченков, проти якого в Україні відкрили справу, заявляє, що стріляв в українців холостими

Михайло Пореченков, проти якого в Україні відкрили справу, заявляє, що стріляв в українців холостими

31 Жовтня 2014
5677

Михайло Пореченков, проти якого в Україні відкрили справу, заявляє, що стріляв в українців холостими

5677
Михайло Пореченков, проти якого в Україні відкрили справу, заявляє, що стріляв в українців холостими
Михайло Пореченков, проти якого в Україні відкрили справу, заявляє, що стріляв в українців холостими

Російський актор Михайло Пореченков заявляє, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорту Донецька, були постановочними, а патрони холостими. Про це він заявив російському інформагентству ИТАР-ТАСС.

 

«Природно, це були постановочні кадри і навіть патрони холості. Навіщо ж роздмухують так цю історію», - сказав пан Пореченков.

 

Російський актор виправдовує свої дії тим, що в аеропорту Донецька йде постійна стрілянина. «Тому каску я надів просто заради моєї безпеки. Іншої, окрім як з цим написом (преса), під рукою не виявилося», - пояснив Михайло Пореченков.

 

Нагадаємо, 30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков.  Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам. «Михайло з великим задоволенням поспілкувався з ополченцями і висловив їм слова підтримки... Пореченков на пропозицію бійців постріляти з великокаліберного кулемета "Утес" відповів згодою, і вже через хвилину навколишні спостерігали нібито кадри з фільму з Михайлом. Попрощавшись з ополченцями, відомий актор ще довго фотографувався з ними на руїнах аеропорту», - коментували візит сепаратисти. Відео було зняте так званим «Новороссия TV».

 

 

Коментуючи інформацію українських ЗМІ про те, що він стріляв з  бік українських силовиків з кулемета, як видно на знятому «Новороссия TV» відео, російський актор заявив, що цього не було. «Ні в кого не стріляв ні в аеропорту, ні ще десь би то не було в ході свого перебування на території ДНР», - сказав пан Пореченков.

 

Він також назвав заяву глави МВС України Арсена Авакова про порушення справи відносно нього спланованою кампанією. «Тепер, мабуть, мене хочуть призначити головним сепаратистом, почали кампанію проти мого доброго імені. Мені здається, вони це роблять від власного безсилля. Це дурість і повне божевілля з їхнього боку. Як це взагалі можна коментувати. Починається роздування історії, яка не має під собою ніякої основи. Навіщо це робиться, кому це вигідно, і чому це робиться саме так. Хтось в цьому зацікавлений. Тепер кожен раз, коли я буду брати вилку в руки, я буду переживати, що мене оголосять найголовнішим терористом, бо виделкою теж можна нанести якусь шкоду. Це повна дурість. Навіщо шукати інформаційний привід там, де його немає», - заявив російський актор.

 

Михайло Пореченков  вважає, що приїхав у Донецьк з гуманітарною місією: «Ми привезли ліки, кінофільм "Піддубний" для показу, а також побували в аеропорту».

 

Водночас, як нагадує «Українська правда», відразу після поїздки в аеропорт Донецька Михайло Пореченков і екс-депутат Одеської міськради Ігор Марков дали прес-конференцію, на якій пан Марков заявив, що актор дійсно стріляв по українських військових, але про це «не можна говорити».

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  Слідчим управлінням МВС порушено кримінальне провадження щодо актора Михайла Пореченкова за ст. 260 ч.4 КК України. «Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, у складі збройної банди, особисто взяв участь в обстрілі підрозділів українських збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії в скоєнні злочину на території України. Згідно кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років», - повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду