Затриману СБУ головреда газети, що керувала піаром ДНР, доправили до Києва

Затриману СБУ головреда газети, що керувала піаром ДНР, доправили до Києва

5 Серпня 2014
2893

Затриману СБУ головреда газети, що керувала піаром ДНР, доправили до Києва

2893
Затриману СБУ головреда газети, що керувала піаром ДНР, доправили до Києва
Затриману СБУ головреда газети, що керувала піаром ДНР, доправили до Києва

Служба безпеки України повідомляє, що затриману 3 серпня Олену Блоху, головного редактора видання Донецької міськради «Муніципальна газета»,  що очолювала Департамент зв'язків з громадськістю самопроголошеної ДНР, доправили до Києва. Про це повідомляє прес-центр СБУ на офіційному сайті відомства.

 

Як зазначили у відомстві, стосовно жінки  27 лютого розпочали кримінальне провадження  за ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, Олена Блоха була затримана у Маріуполі, коли намагалася виїхати на територію Криму. Затриманій було вручено підозру у скоєнні злочину.

 

Наразі Олену Блоху доправлено до Києва, де суд розгляне питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Тривають слідчі дії у даній справі.

 

Видання «Корреспондент» нагадує, що 25 травня Олена Блоха заявила про свій вихід зі складу уряду ДНР у зв'язку з випадками погроз і нападів на журналістів з боку сепаратистів. «Рішення прийнято. Я виходжу з процесу. Низка подій останнього тижня не дозволяють мені і далі продовжувати спілкування з керівництвом ДНР», - написала вона у своєму Facebook.

 

Екс-урядовця обурило те, що збройні активісти приходять у редакції, друкарні, телеканали Донецької області і вимагають «змінити редакційну політику», вилучають тиражі, загрожують співробітникам. Олена Блоха заявила, що «подібні дії з боку представників ДНР не можуть відповідати принципам демократії і свободи слова. Тому виконати поставлене переді мною завдання - налагодити роботу прес-служби ДНР, в таких умовах не уявляю можливим». При цьому вона зазначила, що вона може відновити свою роботу в прес-службі ДНР, якщо зміниться ставлення до її колег-журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду