«1+1» звернувся до влади з вимогою відновити мовлення телеканалу в Донецьку

«1+1» звернувся до влади з вимогою відновити мовлення телеканалу в Донецьку

29 Квітня 2014
3806

«1+1» звернувся до влади з вимогою відновити мовлення телеканалу в Донецьку

3806
«1+1» звернувся до влади з вимогою відновити мовлення телеканалу в Донецьку
«1+1» звернувся до влади з вимогою відновити мовлення телеканалу в Донецьку

«1+1» повідомляє про припинення мовлення телеканалу на Донеччині після того, як 28 квітня невідомі озброєні люди захопили приміщення Концерну РРТ в Донецьку та  відключили ефірне мовлення низки українських телеканалів, і вимагає дій щодо відновлення трансляції у регіоні. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

За інформацією співробітників Донецького телецентру, невідомі наразі провели перекомутацію на трансляцію російських каналів за прикладом Криму. Зараз на частотах каналу «1+1» транслюється Enter Фільм.

 

Канал «1+1» звернувся до в.о. Президента України Олександра Турчинова,  Секретаря РНБО Андрія Парубія,  Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, Комітету з питань свободи слова та інформації,  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, СБУ, Генпрокурора України та Міністра внутрішніх справ з вимогою відновити ефірне мовлення в Донецьку та забезпечити виконання Конституції та низки Законів України («Про телебачення і радіомовлення», «Про радіочастотний ресурс», «Про телекомунікації», тощо).

 

Канал «1+1» переконаний, що подібні речі відбуваються через те, що місцева влада не зацікавлена, аби населення було  проінформовано про ситуацію, яка відбувається в східних регіонах України. «Натомість вони сприяють, щоб громадяни на Сході України замість  новин, які відображають дійсність, отримували зрежисовану російськими ЗМІ пропаганду», - зазначає телеканал.

 

«Важливо зауважити, що за таким самим сценарієм місяць тому було захоплено РТПЦ Автономної Республіки Крим. Отже, правоохоронні органи України не зробили з цієї події жодних висновків», - йдеться в зверненні каналу «1+1».

 

Канал «1+1» звертається до дійсної влади з вимогою  негайно вжити заходів задля відновлення трансляції українських телеканалів в Донецькій області та забезпечити по всій Україні посилену охорону стратегічних об'єктів інформаційної інфраструктури, в тому числі телевізійних передавальних центрів. Такі міри не допустять в подальшому силовий перерозподіл телерадіоінформаційного простору країни та забезпечать конституційне право громадян України на інформацію.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 28 квітня увечері сепаратисти, які захопили донецький телецентр, вимкнули всі українські загальнонаціональні та місцеві канали. За різними повідомленнями з Донецька, замість ICTV мовить російський канал ТВЦ, замість Донецької ОДТРК (27 канал) - канал «Россия 24», замість К1, Першого національного і телеканалу «Донбас» - російський «Первый канал», замість 5-го каналу - «Россия 2» або СТС, також канал «Россия 2» включено на вільній частоті.

 

Концерн РРТ повідомляє також, що вимкнено цифрове мовлення.

 

КРРТ звернувся до РНБО, Міністерства  внутрішніх справ України, СБУ щодо термінового реагування та здійснення заходів по звільненню стратегічно важливого об'єкту Концерну РРТ в Донецькій області. Телерадіомовленням цієї станції охоплено 2 мільйони жителів міста та області.

 

Водночас, як повідомляє інтернет-видання «Новости Донбасса», міський голова Донецька Олександр Лук'янченко повідомив, що «у зв'язку з захопленням студії К21 відбулось переключення 27-го каналу (Донецька ОДТРК - ТК) на канал 24». Мер повідомив, що наразі міліція веде переговори із сепаратистами і обіцяє, що протягом найближчих годин мовлення може бути відновлено.

 

Нагадаємо, кабельні оператори у Донецьку також вимикають українські телеканали, що часткового підтвердив Олександр Лук'янченко. За даними «Новостей Донбасса», у мережі провайдера «Воля» немає 5-го каналу, 27-го тощо, а замість них - СТС, ТВЦ, «Россия 24». Оператори «Надежда» і «Мир» вимкнули 5 канал, «1+1», Перший національний та низку другорядних, а також телеканал «Донбас», із сітки мовлення зник місцевий «Юніон».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3806
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду