Миколаївський канал ТАК TV подає позов на російський «Первый канал» через  фальсифікацію

Миколаївський канал ТАК TV подає позов на російський «Первый канал» через фальсифікацію

3 Квітня 2014
6914

Миколаївський канал ТАК TV подає позов на російський «Первый канал» через фальсифікацію

6914
Миколаївський канал ТАК TV подає позов на російський «Первый канал» через  фальсифікацію
Миколаївський канал ТАК TV подає позов на російський «Первый канал» через  фальсифікацію

У неділю, 30 березня, в ефірі програми «Воскресное время» на  російському телеканалі «Первый канал» вийшов сфальсифікований сюжет «Управление гневом», проілюстрований кадрами з прямого ефіру на українському телеканалі ТАК TV м. Миколаєва. Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Свій сюжет «Первый канал» підготував на основі передачі ТАК TV «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком». Cупроводжувалося фото закадровим текстом «про підготовку штурмових груп і окремих диверсійних загонів».

 

Автор і ведучий програми миколаївського телеканалу ТАК TV, секретар НСЖУ, голова Миколаївського прес-клубу Гліб Головченко заявляє,що такі фальсифікації є образливими і неприпустимими. «Для мене та для всієї команди Телевізійного прес-клубу і телеканалу ТАК TV стали цілковитою несподіванкою кадри зі студії прямого ефіру нашого ток-шоу, покладені під текстівку про створення штурмових бригад. Такі тексти - образливі для нас», - зазначає Гліб Головченко.

 

Наразі миколаївський телеканал ТАК TV веде консультації з юристами з приводу підготовки судового позову про захист честі й гідності телеканалу і команди ток-шоу «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком» стосовно «Первого канала» РФ. Також миколаївська обласна громадська організація «Миколаївський прес-клуб» просить Національну спілку журналістів України звернутися до Спілки журналістів Росії та привернути увагу до цього факту.

 

Передача «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком» створюється спільно Миколаївським прес-клубом та телеканалом ТАК TV. Завдання ток-шоу - знаходити шляхи вирішення проблем через дискусії, участь у яких беруть представники різних політичних сил, чиновники, експерти, активні громадяни і журналісти. За останній рік у студії прес-клубу побувало близько трьох тисяч експертів, пройшло близько 70 засідань. Всі ток-шоу відбуваються у прямому ефірі.

 

Нагадаємо, генеральний директор російського «Первого канала» Костянтин Ернст закликав Україну скасувати рішення про тимчасове призупинення ретрансляції російських каналів.

 

У відповідь Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у відкритому листі до Костянтина Ернста заявила, що оперує статтями законів і вимогами міжнародних угод і конвенцій для того, щоб аргументовано захищати телерадіоінформаційний простір України. Окремо було зазначено, що в кабельних мережах Росії немає жодного українського каналу, а в Україні є 69 російських мовників.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду