detector.media
03.04.2014 10:31
Миколаївський канал ТАК TV подає позов на російський «Первый канал» через фальсифікацію
Миколаївський канал ТАК TV подає позов на російський «Первый канал» через  фальсифікацію

У неділю, 30 березня, в ефірі програми «Воскресное время» на  російському телеканалі «Первый канал» вийшов сфальсифікований сюжет «Управление гневом», проілюстрований кадрами з прямого ефіру на українському телеканалі ТАК TV м. Миколаєва. Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Свій сюжет «Первый канал» підготував на основі передачі ТАК TV «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком». Cупроводжувалося фото закадровим текстом «про підготовку штурмових груп і окремих диверсійних загонів».

 

Автор і ведучий програми миколаївського телеканалу ТАК TV, секретар НСЖУ, голова Миколаївського прес-клубу Гліб Головченко заявляє,що такі фальсифікації є образливими і неприпустимими. «Для мене та для всієї команди Телевізійного прес-клубу і телеканалу ТАК TV стали цілковитою несподіванкою кадри зі студії прямого ефіру нашого ток-шоу, покладені під текстівку про створення штурмових бригад. Такі тексти - образливі для нас», - зазначає Гліб Головченко.

 

Наразі миколаївський телеканал ТАК TV веде консультації з юристами з приводу підготовки судового позову про захист честі й гідності телеканалу і команди ток-шоу «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком» стосовно «Первого канала» РФ. Також миколаївська обласна громадська організація «Миколаївський прес-клуб» просить Національну спілку журналістів України звернутися до Спілки журналістів Росії та привернути увагу до цього факту.

 

Передача «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком» створюється спільно Миколаївським прес-клубом та телеканалом ТАК TV. Завдання ток-шоу - знаходити шляхи вирішення проблем через дискусії, участь у яких беруть представники різних політичних сил, чиновники, експерти, активні громадяни і журналісти. За останній рік у студії прес-клубу побувало близько трьох тисяч експертів, пройшло близько 70 засідань. Всі ток-шоу відбуваються у прямому ефірі.

 

Нагадаємо, генеральний директор російського «Первого канала» Костянтин Ернст закликав Україну скасувати рішення про тимчасове призупинення ретрансляції російських каналів.

 

У відповідь Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у відкритому листі до Костянтина Ернста заявила, що оперує статтями законів і вимогами міжнародних угод і конвенцій для того, щоб аргументовано захищати телерадіоінформаційний простір України. Окремо було зазначено, що в кабельних мережах Росії немає жодного українського каналу, а в Україні є 69 російських мовників.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY