Журналісти написали заяву в Генпрокуратуру з вимогою розслідувати напад на Пантелеймонова (ФОТО)

Журналісти написали заяву в Генпрокуратуру з вимогою розслідувати напад на Пантелеймонова (ФОТО)

19 Березня 2014
10636
19 Березня 2014
11:07

Журналісти написали заяву в Генпрокуратуру з вимогою розслідувати напад на Пантелеймонова (ФОТО)

10636
Журналісти написали заяву в Генпрокуратуру з вимогою розслідувати напад на Пантелеймонова (ФОТО)
Журналісти написали заяву в Генпрокуратуру з вимогою розслідувати напад на Пантелеймонова (ФОТО)

Близько 20 українських журналістів, які сьогодні, 19 березня, пікетували будівлю Генеральної прокуратури України, підписались під заявою на ім'я Генпрокурора України з вимогою негайно розслідувати напад на тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова. Про це «Детектор медіа» повідомила учасниця акції, голова служби інтернет-ресурсів каналу «Україна» Михайлина Скорик.

 

Як розповіла пані Скорик, на акцію журналістів під будівлю Генпрокуратури, що знаходиться на вулиці Різницькій у Києві, прийшло загалом близько 50 учасників.

 

«Загалом на акцію прийшло близько 50 учасників це ті, хто пікетував, і хто знімав. Там були представники каналу "Україна", Першого національного, "Інтера", "1+1", 5 каналу.  Ідея акції виникла спонтанно пізно ввечері, її організували у Facebook. Ті, кому потрібно було йти на роботу, прийшли на 8.00, ті, хто працював уночі, прийдуть на схожу акцію о 13.00 і потім підуть під офіс "Свободи"», - розповідає активістка.

 

Михайлина Скорик розповіла, що до учасників акції вийшов представник прокуратури, який запевнив, що справу будуть розслідувати. Після 40  хвилин після початку акції до Генпрокуратури прийшов і сам Ігор Мірошниченко, який відмовився вибачатись за свій вчинок.

 

«Мірошниченко прийшов з товаришами, їх було небагато - двоє чи троє. Він не вибачився, хоча ми вимагали цього від нього. Мірошниченко пояснив свій вчинок воєнним станом і війною з Росією, він сказав, що готовий до зняття депутатської недоторканність і до розслідування справи у суді», - розповіла пані Скорик.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

Фото заяви журналістів до ГПУ

 

Як написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Мустафа Найєм, наступна акція з вимогою порушити справу проти зловмисників, які напали на Олександра Пантелеймонова, відбудеться 19 березня о 13.00 біля Гепрокуратури (вул. Різницька 13/15) та о 14.00 біля офісу партії «Свобода» (вул. Велика Житомирська 17).

 

Нагадаємо, 18 березня кілька народних депутатів змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

 

Дії «свободівців» засудив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар розцінила їх як «великий подарунок» російським ЗМІ.

 

Як писала «Детектор медіа», міністр МВС Арсен Аваков готовий провести розслідування цього інциденту. Голова фракції ВО «Свобода» і лідер цієї партії Олег Тягнибок повідомив що пан Мірошниченко готовий добровільно зняти з себе депутатську недоторканість і відстоювати свою правоту перед судом.

 

«Детектор медіа»

Фото - Михайлини Скорик, фото заяви - Сергія Лівадного

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10636
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Синичка
3693 дн. тому
Это недопустимо. Все нужно делать по закону, а не с помощью оружия. Яценюк все правильно сказал. Нельзя силой снимать людей с должностей, а решать все цивилизованным путем
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду