Кореспондентку«Фонтанки» від севастопольської «самооборони» визволив генерал Кузнєцов

16 Березня 2014
4066
16 Березня 2014
18:19

Кореспондентку«Фонтанки» від севастопольської «самооборони» визволив генерал Кузнєцов

4066
Кореспондентку«Фонтанки» від севастопольської «самооборони» визволив генерал Кузнєцов

Кореспондентку «Фонтанки» Ірину Тумакову, яка прибула до Криму висвітлювати неконституційний референдум на завдання редакції, заблокувала «самооборона» на в`їзді у Севастополь. Про це повідомляє сайт видання.

 

За цією інформацією, перший блокпост їй вдалося минути без пригод, проте надалі виникли труднощі. На прохання журналістки запросити для огляду представників влади один з «учасників самооборони» відреагував агресивно. Спочатку заявив, що доведеться їхати на найближчий КПП. У відповідь на згоду передумав і при допомозі спеціальних пристосувань-«їжаків» заблокував авто журналістки.

 

Лише увечері Ірині Тумаковій вдалося потрапити у Севастополь. За її словами, представники так званого загону самооборони розблокували її автомобіль і дозволили проїхати в місто лише після того, як по телефону з ними зв'язалися зі штабу і вимагали відпустити журналіста, пославшись на «особистий наказ міністра оборони Криму».

 

На запитання кореспондентки «Фонтанки», хто зараз є міністром оборони автономії і чи дійсно це, як повідомляють колеги, «генерал Кузнєцов», представник штабу відповів: «ще поки генерал Кузнєцов».

 

Нагадаємо, вперше журналісти познайомилися з «генералом Кузнєцовим» напередодні, 15 березня, у досить несподіваний спосіб. Цього вечора у сімферопольському готелі «Москва» кілька груп озброєних автоматами Калашнікова осіб у військовій формі заблокували 6 поверх, де мешкають іноземні журналісти. Зокрема, свідком цих подій був репортер Time Сімон Шустер. 

 


  Чоловік, який назвався генералом Кузнєцовим

 

Їхніми заручниками виявилися й інші мешканці готелю. На чолі силовиків був чоловік, який представився главою Міноборони Криму, генералом Кузнєцовим. Він оголосив, що в готелі розшукують небезпечного злочинця. При цьому силовики поводилися брутально: розштовхували людей, у тому числі жінок, погрожували всіх розстріляти, били прикладами автоматів по камерах та відбирали флешкарти пам`яті в журналістів.

 

Зрештою, чоловік, який назвався Кузнєцовим, оголосив, що операція була помилковою, а конфісковані флешкарти повернуть.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.pravda.com.ua 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4066
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду