detector.media
16.03.2014 18:19
Кореспондентку«Фонтанки» від севастопольської «самооборони» визволив генерал Кузнєцов

Кореспондентку «Фонтанки» Ірину Тумакову, яка прибула до Криму висвітлювати неконституційний референдум на завдання редакції, заблокувала «самооборона» на в`їзді у Севастополь. Про це повідомляє сайт видання.

 

За цією інформацією, перший блокпост їй вдалося минути без пригод, проте надалі виникли труднощі. На прохання журналістки запросити для огляду представників влади один з «учасників самооборони» відреагував агресивно. Спочатку заявив, що доведеться їхати на найближчий КПП. У відповідь на згоду передумав і при допомозі спеціальних пристосувань-«їжаків» заблокував авто журналістки.

 

Лише увечері Ірині Тумаковій вдалося потрапити у Севастополь. За її словами, представники так званого загону самооборони розблокували її автомобіль і дозволили проїхати в місто лише після того, як по телефону з ними зв'язалися зі штабу і вимагали відпустити журналіста, пославшись на «особистий наказ міністра оборони Криму».

 

На запитання кореспондентки «Фонтанки», хто зараз є міністром оборони автономії і чи дійсно це, як повідомляють колеги, «генерал Кузнєцов», представник штабу відповів: «ще поки генерал Кузнєцов».

 

Нагадаємо, вперше журналісти познайомилися з «генералом Кузнєцовим» напередодні, 15 березня, у досить несподіваний спосіб. Цього вечора у сімферопольському готелі «Москва» кілька груп озброєних автоматами Калашнікова осіб у військовій формі заблокували 6 поверх, де мешкають іноземні журналісти. Зокрема, свідком цих подій був репортер Time Сімон Шустер. 

 


  Чоловік, який назвався генералом Кузнєцовим

 

Їхніми заручниками виявилися й інші мешканці готелю. На чолі силовиків був чоловік, який представився главою Міноборони Криму, генералом Кузнєцовим. Він оголосив, що в готелі розшукують небезпечного злочинця. При цьому силовики поводилися брутально: розштовхували людей, у тому числі жінок, погрожували всіх розстріляти, били прикладами автоматів по камерах та відбирали флешкарти пам`яті в журналістів.

 

Зрештою, чоловік, який назвався Кузнєцовим, оголосив, що операція була помилковою, а конфісковані флешкарти повернуть.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.pravda.com.ua 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY