В Криму невідомі в уніформі «Беркута» брутально погрожували фотокору Insider

В Криму невідомі в уніформі «Беркута» брутально погрожували фотокору Insider

9 Березня 2014
5473

В Криму невідомі в уніформі «Беркута» брутально погрожували фотокору Insider

5473
В Криму невідомі в уніформі «Беркута» брутально погрожували фотокору Insider
В Криму невідомі в уніформі «Беркута» брутально погрожували фотокору Insider

На блок-пості біля виїзду  з Криму невідомі у формі «Беркуту» брутально обшукали позаштатного фотокореспондента Insider Сергія Гуменюка, погрожували йому фізичною розправою і двічі намагались привласнити його камери. Про це повідомляє сайт видання.

 

Інцидент стався приблизно о 12:30 сьогодні, 9 березня, біля Армянська, що на Перекопському перешийку Криму.

 

«Беркутівці обшукали з ніг до голови, трохи пошарпали, лякали фізичною розправою, також казали, що не дадуть змоги виїхати на материк», - розповів пан Гуменюк.

 

Вони також двічі намагались привласнити камери, але у кінцевому результаті все ж утримались від цього кроку, зазначає Insider. Після цього, за словами фотокора, силовики розкидали речі по машині, порвали посвідчення заштовхали його до авто й відпустили.

 

При цьому Сергій Гуменюк мав  при собі посвідчення та виконував редакційне завдання, але невідомих у формі «Беркуту» це не зупинило.

 

Як писала «Детектор медіа», утиски та переслідування українських журналістів у Криму стають систематичними. Так, 8 березня на представників ЗМІ у Сімферополі напали озброєні люди, а 7 березня жорстоко побили журналістів у Севастополі. 

 

Телеканал «Інтер», співробітники якого зазнали погоні на авто, побиття й залякування, висловив глибоке обуренння фактами нападу на журналістів, що працюють у Криму, та закликає всіх, хто має вплив на забезпечення правопорядку й законності на території Автономної республіки, вжити всіх заходів для того, щоби представники ЗМІ могли безпечно виконувати свій професійний обов'язок.

 

5 канал готує запити щодо жорстокого побиття в Севастополі режисера каналу Антона Локтіонова, якому зламали пальці. Зокрема, як розповів у коментарі «Детектор медіа» генеральний продюсер 5-го каналу народний депутат Юрій Стець, запит буде подано до прокуратури, а ситуацію щодо нападу на журналістів у Криму розглядатиме Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

 

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович засудила напади на журналістів у Криму та припинення трансляцій каналів на території півосторова. «Тим, хто запроваджує цензуру на засоби інформації, не місце в демократичному суспільстві. Повторюю заклик до відповідальних за правопорядок у Криму покласти край знищенню свободи преси і зробити все можливе, щоб гарантувати безпеку журналістів. Відповідальність урешті лежить саме на них», - заявила вона.

 

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак звернувся до генерального прокурора України  Олега Махніцького щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму. У своєму відкритому листі він вимагає невідкладно вжити заходів щодо виявлення і покарання усіх, хто посягнув на життя і здоров'я журналістів у Криму та поінформувати про це українську і зарубіжну громадськість.

 

Генпрокуратура вже розпочала кримінальне провадження за фактом побиття журналістів в Криму.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.theinsider.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5473
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду