detector.media
09.03.2014 16:18
В Криму невідомі в уніформі «Беркута» брутально погрожували фотокору Insider
В Криму невідомі в уніформі «Беркута» брутально погрожували фотокору Insider

На блок-пості біля виїзду  з Криму невідомі у формі «Беркуту» брутально обшукали позаштатного фотокореспондента Insider Сергія Гуменюка, погрожували йому фізичною розправою і двічі намагались привласнити його камери. Про це повідомляє сайт видання.

 

Інцидент стався приблизно о 12:30 сьогодні, 9 березня, біля Армянська, що на Перекопському перешийку Криму.

 

«Беркутівці обшукали з ніг до голови, трохи пошарпали, лякали фізичною розправою, також казали, що не дадуть змоги виїхати на материк», - розповів пан Гуменюк.

 

Вони також двічі намагались привласнити камери, але у кінцевому результаті все ж утримались від цього кроку, зазначає Insider. Після цього, за словами фотокора, силовики розкидали речі по машині, порвали посвідчення заштовхали його до авто й відпустили.

 

При цьому Сергій Гуменюк мав  при собі посвідчення та виконував редакційне завдання, але невідомих у формі «Беркуту» це не зупинило.

 

Як писала «Детектор медіа», утиски та переслідування українських журналістів у Криму стають систематичними. Так, 8 березня на представників ЗМІ у Сімферополі напали озброєні люди, а 7 березня жорстоко побили журналістів у Севастополі. 

 

Телеканал «Інтер», співробітники якого зазнали погоні на авто, побиття й залякування, висловив глибоке обуренння фактами нападу на журналістів, що працюють у Криму, та закликає всіх, хто має вплив на забезпечення правопорядку й законності на території Автономної республіки, вжити всіх заходів для того, щоби представники ЗМІ могли безпечно виконувати свій професійний обов'язок.

 

5 канал готує запити щодо жорстокого побиття в Севастополі режисера каналу Антона Локтіонова, якому зламали пальці. Зокрема, як розповів у коментарі «Детектор медіа» генеральний продюсер 5-го каналу народний депутат Юрій Стець, запит буде подано до прокуратури, а ситуацію щодо нападу на журналістів у Криму розглядатиме Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

 

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович засудила напади на журналістів у Криму та припинення трансляцій каналів на території півосторова. «Тим, хто запроваджує цензуру на засоби інформації, не місце в демократичному суспільстві. Повторюю заклик до відповідальних за правопорядок у Криму покласти край знищенню свободи преси і зробити все можливе, щоб гарантувати безпеку журналістів. Відповідальність урешті лежить саме на них», - заявила вона.

 

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак звернувся до генерального прокурора України  Олега Махніцького щодо жорстоких нападів на журналістів у Криму. У своєму відкритому листі він вимагає невідкладно вжити заходів щодо виявлення і покарання усіх, хто посягнув на життя і здоров'я журналістів у Криму та поінформувати про це українську і зарубіжну громадськість.

 

Генпрокуратура вже розпочала кримінальне провадження за фактом побиття журналістів в Криму.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.theinsider.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY