Львівські журналісти пропонують розпочати загальноукраїнську акцію проти законів 16 січня

Львівські журналісти пропонують розпочати загальноукраїнську акцію проти законів 16 січня

23 Січня 2014
5702

Львівські журналісти пропонують розпочати загальноукраїнську акцію проти законів 16 січня

5702
Львівські журналісти пропонують розпочати загальноукраїнську акцію проти законів 16 січня
Львівські журналісти пропонують розпочати загальноукраїнську акцію проти законів 16 січня

Західноукраїнські журналісти закликають колег усіх регіонів України об'єднатися, аби висловити свій протест проти законів, ухвалених парламентом 16 січня, і підписати «Декларацію свободи» на захист прав і свобод люди, що опинился в Україні під загрозою. Про це йдеться у заяві на сайті ZIK.

 

Журналісти вважають, що «Декларація свободи» може стати платформою для спільних дій журналістів. «Журналісти, які поділяють викладені у документі  принципи, домовляються робити спільні компромісні  дії, що покликані  допомогти політичному середовищу досягати результатів, яких очікують люди в країні», - йдеться у заяві.

 

Стати учасником платформи «Декларація свободи» може будь-хто, якщо поділяє її принципи.

 

Головною вимогою журналістів буде скасування законів від 16 січня 2014, які обмежують  права та свободи людини, гарантовані Конституцією.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви журналістів повністю:

 

«Журналісти різних регіонів України об'єднуються, щоб висловити своє ставлення до законів, ухвалених парламентом 16 січня. Платформою для спільних дій став документ із назвою «Декларація свободи».  Журналісти, які поділяють викладені у документі  принципи, домовляються робити спільні компромісні  дії, що покликані  допомогти політичному середовищу досягати результатів, яких очікують люди в країні.

 

Стати учасником може будь-хто, якщо поділяє її принципи.

 

Першою дією у рамках Декларації свободи стане акція «Будь ласка, не треба більше крові...»

                                             

ДЕКЛАРАЦІЯ СВОБОДИ

 

Ми - різні, але країна у нас одна.

 

Ми не можемо мовчати, коли на вулицях лунають постріли та вибухи.

 

Ми не можемо мовчати, коли права та свободи людини під загрозою, коли їх обмежують  чи скасовують:  і немає значення, де людина живе - на сході, в центрі, на заході чи на півдні України.

 

Жодні закони не варті життя людини.

 

Ми, журналісти України, що живуть у різних регіонах України, мають різні політичні погляди, ставимо свої підписи під цим документом і  рішуче вимагаємо: закони від 16 січня 2014, які обмежують  права та свободи людини, гарантовані Конституцією, мають  бути скасовані. "Будь-ласка, не треба більше крові..."».

 

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5702
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду