Петер Стано звинуватив видання «Взгляд» у публікації «не реальних фактів»

Петер Стано звинуватив видання «Взгляд» у публікації «не реальних фактів»

11 Січня 2014
5251

Петер Стано звинуватив видання «Взгляд» у публікації «не реальних фактів»

5251
Петер Стано звинуватив видання «Взгляд» у публікації «не реальних фактів»
Петер Стано звинуватив видання «Взгляд» у публікації «не реальних фактів»

Петер Стано, речник Європейського комісара з розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле заявляє, що публікація видання «Взгляд» «У Фюле требуют по два года тюрьмы активистам Евромайдана» «вводить читача читача в оману та ґрунтується не на реальних фактах». Про це йдетьс яна сторінці Delegation of the European Union to Ukraine у Facebook.

 

За словами пана Стано, у статті використано  деякі його цитати, вирвані з контексту телевізійного інтерв'ю. «Без посилання на джерело (що саме по собі йде у розріз з журналістською етикою) з додаванням елементів, про які я не згадував», - відзначає речник пана Філе.

 

Також він додає: «Ці цитати використані неправильно та подані з абсолютно викривленими поясненнями. В оригінальному телевізійному інтерв'ю я відмовився надавати коментар з приводу окремих випадків, що наразі відбуваються в Україні. Натомість я повторив у цілому загальновідому та давню позицію ЄС щодо свободи зібрань та свободи виражень. Також у ній йдеться про потребу шанувати закони, захищати верховенство права та гарантувати підозрюваним у порушенні закону право на справедливий та прозорий судовий процес у рамках незалежної судової системи».

 

 


 

 

У зазначеній публікації видання «Взгляд» зазначено зокрема, що Петер Стано в інтерв'ю телеканалу БТБ заявив: «Громадяни України мають право на мирні зібрання, де вони висловлюють свою політичну позицію, але протиправні дії, в тому числі захоплення адміністративних будівель, мають каратися і припинятися».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://vikna.if.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду