detector.media
11.01.2014 13:54
Петер Стано звинуватив видання «Взгляд» у публікації «не реальних фактів»
Петер Стано звинуватив видання «Взгляд» у публікації «не реальних фактів»

Петер Стано, речник Європейського комісара з розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле заявляє, що публікація видання «Взгляд» «У Фюле требуют по два года тюрьмы активистам Евромайдана» «вводить читача читача в оману та ґрунтується не на реальних фактах». Про це йдетьс яна сторінці Delegation of the European Union to Ukraine у Facebook.

 

За словами пана Стано, у статті використано  деякі його цитати, вирвані з контексту телевізійного інтерв'ю. «Без посилання на джерело (що саме по собі йде у розріз з журналістською етикою) з додаванням елементів, про які я не згадував», - відзначає речник пана Філе.

 

Також він додає: «Ці цитати використані неправильно та подані з абсолютно викривленими поясненнями. В оригінальному телевізійному інтерв'ю я відмовився надавати коментар з приводу окремих випадків, що наразі відбуваються в Україні. Натомість я повторив у цілому загальновідому та давню позицію ЄС щодо свободи зібрань та свободи виражень. Також у ній йдеться про потребу шанувати закони, захищати верховенство права та гарантувати підозрюваним у порушенні закону право на справедливий та прозорий судовий процес у рамках незалежної судової системи».

 

 


 

 

У зазначеній публікації видання «Взгляд» зазначено зокрема, що Петер Стано в інтерв'ю телеканалу БТБ заявив: «Громадяни України мають право на мирні зібрання, де вони висловлюють свою політичну позицію, але протиправні дії, в тому числі захоплення адміністративних будівель, мають каратися і припинятися».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://vikna.if.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY