НМПУ вимагає від Захарченка не вибачень, а конкретних дій із захисту журналістів

2 Грудня 2013
5128

НМПУ вимагає від Захарченка не вибачень, а конкретних дій із захисту журналістів

5128
НМПУ вимагає від Захарченка не вибачень, а конкретних дій із захисту журналістів

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) вимагає від міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка негайного розслідування надмірного застосування сили проти журналістів з боку підпорядкованих йому міліцейських підрозділів «Беркут» і «Барс». Про це повідомляє прес-служба організації.

 

Медіапрофспілка вимагає від міністра видати спеціальний наказ із застереженням щодо агресії по відношенню до журналістів. Також НМПУ вимагає поставити питання про відповідність своїм посадам керівників міліцейських підрозділів «Беркут» і «Барс».

 

У заяві журналістської профспілки йдеться, що спеціалізовані підрозділи цілеспрямовано лупцюють журналістів.

 

«Вони невмотивовано жорстоко застосовують спеціальні засоби навіть тоді, коли журналіст має бейдж із написом "Преса". За кілька днів травмовано понад сорок журналістів. Більшість із них зазнали травм з боку агресивних беркутівців і барсівців», - ідеться в заяві.

 

Також НМПУ повідомляє, що починає збирати дані про побитих з метою належного покарання нападників.

 

Нагадаємо, понад 40 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи сутички на вулиці Банковій у Києві 1 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5128
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду