Апеляційний суд повернув на розгляд справу журналіста, яка тягнеться 10 років

Апеляційний суд повернув на розгляд справу журналіста, яка тягнеться 10 років

16 Жовтня 2013
3857

Апеляційний суд повернув на розгляд справу журналіста, яка тягнеться 10 років

3857
Апеляційний суд повернув на розгляд справу журналіста, яка тягнеться 10 років
Апеляційний суд повернув на розгляд справу журналіста, яка тягнеться 10 років

Апеляційний суд  Києва  задовольнив скаргу на ухвалу суду Шевченківського районного  суду Києва  про  відмову прийняття  до розгляду позову щодо порушення трудових прав журналіста, члена Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ)  Віктора Федорчука. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Таким чином було скасовано рішення  судді  Д. Мальцева, який  відмовив в прийнятті позову від журналіста через несплату судового збору. Справу направлено на розгляд по суті до суду першої інстанції.

 

«Вимога сплати судового збору не відповідає  положенням ст. 5 (ч. 1, п. 1)  «Закону України про судовий збір», відповідно до якого від сплати судового збору звільняються позивачі - за подання позовів про стягнення заробітної плати, поновлення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідносин», - роз'яснює медіапрофспілка. 

 

НМПУ зазначає, що судовий розгляд  цього трудового конфлікту претендує на рекорд  в історії України  як за тривалістю у часі, так і за розмірами позивних вимог по трудових спорах.  Судовий процес  триває вже понад 10 років.  Причиною звернення до суду стала невиплата заробітної платні та відсторонення від  виконання  службових обов'язків за організацію страйку в київській редакції Української  інформаційної  служби (УІС).  УІС була зареєстрована у Великобританії.

 

Зараз, враховуючи багаторічний термін вимушеного прогулу, загальна сума позовних вимог перевищує 10 млн грн.

 

Представник потерпілого в суді Олександр Тарасов заявив, що він бачить численні порушення прав працівників Української інформаційної служби і програти таку справу можна лише тоді, коли суди будуть ухвалювати відверто неправові рішення, як це було попереднього разу в суді першої інстанції. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду