detector.media
16.10.2013 12:08
Апеляційний суд повернув на розгляд справу журналіста, яка тягнеться 10 років
Апеляційний суд повернув на розгляд справу журналіста, яка тягнеться 10 років

Апеляційний суд  Києва  задовольнив скаргу на ухвалу суду Шевченківського районного  суду Києва  про  відмову прийняття  до розгляду позову щодо порушення трудових прав журналіста, члена Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ)  Віктора Федорчука. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Таким чином було скасовано рішення  судді  Д. Мальцева, який  відмовив в прийнятті позову від журналіста через несплату судового збору. Справу направлено на розгляд по суті до суду першої інстанції.

 

«Вимога сплати судового збору не відповідає  положенням ст. 5 (ч. 1, п. 1)  «Закону України про судовий збір», відповідно до якого від сплати судового збору звільняються позивачі - за подання позовів про стягнення заробітної плати, поновлення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідносин», - роз'яснює медіапрофспілка. 

 

НМПУ зазначає, що судовий розгляд  цього трудового конфлікту претендує на рекорд  в історії України  як за тривалістю у часі, так і за розмірами позивних вимог по трудових спорах.  Судовий процес  триває вже понад 10 років.  Причиною звернення до суду стала невиплата заробітної платні та відсторонення від  виконання  службових обов'язків за організацію страйку в київській редакції Української  інформаційної  служби (УІС).  УІС була зареєстрована у Великобританії.

 

Зараз, враховуючи багаторічний термін вимушеного прогулу, загальна сума позовних вимог перевищує 10 млн грн.

 

Представник потерпілого в суді Олександр Тарасов заявив, що він бачить численні порушення прав працівників Української інформаційної служби і програти таку справу можна лише тоді, коли суди будуть ухвалювати відверто неправові рішення, як це було попереднього разу в суді першої інстанції. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY