У Керчі відбувся мітинг проти тиску на ЗМІ  - незаконно затримано журналіста (ВІДЕО)

У Керчі відбувся мітинг проти тиску на ЗМІ - незаконно затримано журналіста (ВІДЕО)

12 Серпня 2013
7582

У Керчі відбувся мітинг проти тиску на ЗМІ - незаконно затримано журналіста (ВІДЕО)

7582
У Керчі відбувся мітинг проти тиску на ЗМІ  - незаконно затримано журналіста (ВІДЕО)
У Керчі відбувся мітинг проти тиску на ЗМІ  - незаконно затримано журналіста (ВІДЕО)

Сьогодні, 12 серпня, біля  виконкому міськради Керчі (АР Крим) відбувся мітинг протесту проти намірів влади відібрати ділянку землі, яку орендує місцева ТРК «Бриз», після якого був незаконно затриманий журналіст інтернет-видання «Нi корупцiї» Микола Іващенко. Про це повідомляють служба новин «Керчь.ФМ» і сайт Інституту Масової Інформації  (ІМІ).

 

На акцію протесту, за даними «Керчь. ФМ», зібралося близько 150-ти мешканців міста з плакатами «Ми проти свавілля», «Влада, дій за законом», «Не хочемо війни - хочемо правду!». На мітингу виступила  директор ТРК «Бриз» Олена Батракова, було зачитане офіційне звернення до міського голови Керчі Олега Осадчого, у якому мера і чиновників закликали припинити чинити тиск на незалежні ЗМІ. На мітингу виступили також мешканці міста, деякі з них відзначили,  що «Керчь.ФМ» - єдине незалежне ЗМІ в місті. На питання, чи буде ТРК «Бриз» працювати далі, редакція відповіла, що сайт і радіо надалі продовжать свою роботу.

 

На мітингу мешканці Керчі вимагали припинити тиск на ЗМІ

 

До журналістів та громадськості ніхто з представників місцевої влади не вийшов. Редактор ТРК «Бриз» Ірина Сєдова намагалася пройти до мера Керчі, але їй повідомили, що він на апаратній нараді. Наразі ІМІ повідомляє, що в мерії Керчі незаконно утримують журналіста інтернет-видання «Нi корупцiї» Миколу Іващенка. Про цей факт ІМІ  поінформувала координатор Журналістської мережі з прав людини Ірина Виртосу.

 

«Микола відправився до мерії після акції на підтримку ТРК "Бриз", яка пройшла сьогодні в Керчі. Він хотів отримати коментар міського голови з приводу ситуації з тиском на медіахолдинг. Однак його не пустили до мера. За словами Миколи, охорона силою відібрала у нього фотокамеру і диктофон і викликала міліцію. Ще приїхав наряд утримує його в будівлі виконкому, відмовляючись представитися, пояснити його процесуальний статус і назвати підстави для затримання», - повідомила пані Виртосу.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», розрив місцевої владою Керчі угоди на оренду землі з ТРК «Бриз», у редакції ТРК та інтернет-виданні «Керчь.ФМ» розцінюють як тиск і попереджають про можливість знищення усього ФМ-мовлення у місті. Наразі на ділянці на горі Митридат встановлено обладнання, яке здійснює мовлення десяти ФМ-станцій у Керчі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7582
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду