Міліція не давала журналістці ТВі знімати повінь в Межигір’ї, бо та «схожа на грабіжницю»

10 Квітня 2013
8850

Міліція не давала журналістці ТВі знімати повінь в Межигір’ї, бо та «схожа на грабіжницю»

8850
Міліціонери хапали журналістку ТВі за руки, а оператора штовхали в спину
Міліція не давала журналістці ТВі знімати повінь в Межигір’ї, бо та «схожа на грабіжницю»

Сьогодні, 10 квітня, правоохоронці заважали знімальній групі ТВі знімати, як виконується рішення Київського окружного суду про заборону активістам «Демальянсу» проводити акцію біля Межигір'я. При цьому міліціонери застосували силу - хапали за руки журналістку Анастасію Станко, штовхали в спину оператора Кирила Лазаревича. Цю інформацію Настя Станко підтвердила «Телекритиці» особисто.

 

«Міліція вимагала у мене документи. Коли я запитала, на якій підставі, то мені відповіли, що вони розшукують грабіжницю і я на неї дуже схожа», - сказала журналістка ТВі.

 

За її словами, знімальна група ТВі повинна була зняти сюжет про те, як виконується рішення Київського окружного суду від 5 квітня про заборону активістам «Демократичного альянсу» проводити акцію в Межигрі'ї. Їм було відмовлено на підставі того, що нібито на цій території буде проводитись ліквідація наслідків повені. За інформацією пані Станко, сільський голова села Нові Петрівці Родіон Старенький під час засідання суду зазначив, що наразі в селі така повінь, що не може проїхати ні швидка, ні міліцейська машини.

 

«Нам погрожували, що заберуть у відділок, але в результаті відпустили, натомість забрали чотирьох представників "Демальянсу", які взяли гумові чоботи, щоб допомогти ліквідовувати наслідки повені. Водночас нам не дали працювати, ми не змогли зняти стендап, бо нам затуляли камеру, казали, що ми порушуємо правила дорожнього руху, хоча ми стояли обабіч дороги», - сказала кореспондент ТВі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8850
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
РВС
4035 дн. тому
Коли закінчиться цей "бєспрєдєл" ?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду