detector.media
10.04.2013 11:58
Міліція не давала журналістці ТВі знімати повінь в Межигір’ї, бо та «схожа на грабіжницю»
Міліція не давала журналістці ТВі знімати повінь в Межигір’ї, бо та «схожа на грабіжницю»
Міліціонери хапали журналістку ТВі за руки, а оператора штовхали в спину

Сьогодні, 10 квітня, правоохоронці заважали знімальній групі ТВі знімати, як виконується рішення Київського окружного суду про заборону активістам «Демальянсу» проводити акцію біля Межигір'я. При цьому міліціонери застосували силу - хапали за руки журналістку Анастасію Станко, штовхали в спину оператора Кирила Лазаревича. Цю інформацію Настя Станко підтвердила «Телекритиці» особисто.

 

«Міліція вимагала у мене документи. Коли я запитала, на якій підставі, то мені відповіли, що вони розшукують грабіжницю і я на неї дуже схожа», - сказала журналістка ТВі.

 

За її словами, знімальна група ТВі повинна була зняти сюжет про те, як виконується рішення Київського окружного суду від 5 квітня про заборону активістам «Демократичного альянсу» проводити акцію в Межигрі'ї. Їм було відмовлено на підставі того, що нібито на цій території буде проводитись ліквідація наслідків повені. За інформацією пані Станко, сільський голова села Нові Петрівці Родіон Старенький під час засідання суду зазначив, що наразі в селі така повінь, що не може проїхати ні швидка, ні міліцейська машини.

 

«Нам погрожували, що заберуть у відділок, але в результаті відпустили, натомість забрали чотирьох представників "Демальянсу", які взяли гумові чоботи, щоб допомогти ліквідовувати наслідки повені. Водночас нам не дали працювати, ми не змогли зняти стендап, бо нам затуляли камеру, казали, що ми порушуємо правила дорожнього руху, хоча ми стояли обабіч дороги», - сказала кореспондент ТВі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY