Підозрювані у вбивстві Бузини мають підтверджене алібі - адвокат

Підозрювані у вбивстві Бузини мають підтверджене алібі - адвокат

30 Липня 2015
1834

Підозрювані у вбивстві Бузини мають підтверджене алібі - адвокат

1834
Підозрювані у вбивстві Бузини мають підтверджене алібі - адвокат
Підозрювані у вбивстві Бузини мають підтверджене алібі - адвокат

Арештовані судом за підозрою у вбивстві публіциста Олеся Бузини активісти Андрій Медведько і Денис Поліщук мають алібі, яке можуть підтвердити свідки у суді.  Про це у четвер, 30 липня, під час прес-конференції заявив один із адвокатів підозрюваних Сергій Войченко, повідомляє «Укрінформ».

 

«Я особисто їздив у зону АТО, спілкувався з людьми. У нас є письмові свідчення цих людей. У нас є неспростовні докази, що Медведько і Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували», - заявив пан Войченко.

 

Адвокат також зазначив, що захисники не поспішали з оприлюдненням цієї інформації тому, що потрібно було встановити, де в цей час територіально перебували Андрій Медведько і Денис Поліщук. «Нам потрібно було перевірити це алібі - ми це зробили», - зазначив Сергій Войченко.

 

Водночас адвокат не назвав прізвищ свідків, які можуть підтвердити алібі підозрюваних, але запевнив, що свідки дадуть покази під час суду.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», адвокат підозрюваних в убивстві публіциста Олеся Бузини Андрій Федур заявляє, що до злочину причетні представники спецслужб. За словами пана Федура, міліція сфальсифікувала результати судово-медичної експертизи, яка нібито доводить причетність його підзахисних до вбивства, зокрема експертиза ДНК. Адвокат зазначив, що препарати, необхідні для подібної експертизи, не сертифіковані в Україні, а, значить, їх немає в розпорядженні МВС. Крім того захист стверджує, що опитав свідка вбивства, який описав нападника, - і описаний чоловік не був схожим на жодного з підозрюваних.

 

Нагадаємо, Олеся Бузину було вбито 16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі його будинку по вул. Дегтярівській. Очевидці злочину повідомили про двох чоловіків, які здійснивши кілька пострілів, швидко поїхали на машині з іноземними номерами. Міліція заявляла, що Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ і було сім свідків вбивства. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважало основною версією вбивства журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

18 червня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства Олеся Бузини і назвав прізвища двох затриманих, які підозрюються у вбивстві публіциста - Медведько Андрій Олександрович, 27.09.1989 р.н.; Поліщук Денис Валерійович, 14.06.1990 р.н. Пізніше він повідомив про затримання третього підозрюваного. Він також підкреслив, що слідство отримало прямі докази - в тому числі експертизи ДНК з кинутого злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині.

 

Третього підозрюваного, який був затриманий міліцією 18 червня та ім'я якого не розголошується,відпустили на свободу, оскільки підозри наразі не підтвердилися.

 

Сергій Войченко, адвокат Андрія Медведька  і Дениса Поліщуказаявляє, що проведена судова молекулярно-генетична експертиза у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини не може свідчити про вину підозрюваних у скоєнні даного злочину.

 

Двоє свідків, яких  після засідання Апеляційного суду представили адвокати Дениса Поліщука, заявили, що що підозрювані не схожі на осіб, які були на місті злочину. Анжела Кукла - продавець МАФу по вулиці Дегтярівська, 31, що приблизно в двох хвилинах їзди від будинку Бузини. Другий свідок - власник МАФу Ольга Миколаївна. Обидві запевняють, що чоловіки, які виходили з «Форда», не свожі на підозрюваних Дениса Поліщука та Андрія Медведька.

 

2 липня Апеляційний суд Києва заарештував Дениса Поліщука  на 60 днів. 6 липня Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення суду першої інстанції, який застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Андрія Медведька.

 

«Детектор медіа»

Фото - УНІАН

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1834
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду