Головред «Вестей» Гужва спростовує інформацію, що отримав підозру і переховується за кордоном

Головред «Вестей» Гужва спростовує інформацію, що отримав підозру і переховується за кордоном

2 Липня 2015
2603

Головред «Вестей» Гужва спростовує інформацію, що отримав підозру і переховується за кордоном

2603
Головред «Вестей» Гужва спростовує інформацію, що отримав підозру і переховується за кордоном
Головред «Вестей» Гужва спростовує інформацію, що отримав підозру і переховується за кордоном

Головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва спростував повідомленні видання «Обозреватель», що йому правоохоронними органами йому оголошено про підозру і що він нібито наразі переховується від правосуддя. Про це повідомляє сайт газети «Вести».

 

«Перше. Ніхто мені не вручав ніяких повідомлень про підозру. Друге. Я зараз перебуваю у відпустці за кордоном. Третє. Чутки про те, що готується мій арешт за сфабрикованими протииестей" справах ходили вже давно. Залякування це чи реальний намір? Розберемося», - заявив Ігор Гужва.

 

Також очільник холдингу «Мульмедіа-інвест груп» повідомив, що газета «Вести» і весь холдинг працюють в штатному режимі. «І в такому ж режимі працюватиме і далі», - наголосив Ігор Гужва.

 

Сьогодні, 2 липня, видання «Обреватель» повідомило, посилаючись на власні компетентні джерела, що правоохоронці оголосили про підозру головному редактору газети «Вести», засновнику «Мультимедіа-інвест груп» Ігорю Гужві.  Документ головреду начебто не вручили, оскільки формально він перебуває у відпустці. Разом з тим джерело «Обозревателя» зазначило, що правоохоронці допускають: Ігор Гужва знав, що йому приготували підозру, і подався в біга.

 

Підозру головреду «Вестей» начебто оголошено в рамках кримінальних справ, які відкриті по факту підтримки сепаратизму, а також фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, пише видання. Водночас «Обозреватель» не зміг взяти коментар у Ігоря Гужви, він не відповідав на дзвінки.  

 

Нагадаємо, 18 червня ДФС було розпочато проведення двох обшуків, у тому числі і нежитлового офісного приміщення ТОВ «Вісті Мас-Медіа» на площі Спортивній у місті Києві. «Обшуки здійснюються відповідно до вимог діючого законодавства згідно з ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва про проведення обшуків від 15.06.2015 року, прийнятої за результатами розгляду клопотання слідчого, узгодженого з прокурором. Проведення даної слідчої (розшукової) дії здійснюється в рамках досудового слідства у кримінальному провадженні, розпочатому у квітні 2014 року за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, службовими особами ТОВ "Вісті Мас-Медіа" за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 212, частиною 2 статті 205, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України», - заявляє ДФС.

 

ДФС також стверджує, що всі дії у вказаному кримінальному провадженні здійснюються у відповідності до вимог діючого кримінального процесуального законодавства під процесуальним керівництвом прокурора. Досудове слідство триває.

 

Перед тим, зранку 18 червня, головред газети «Вести» Ігор Гужва заявив, що податківці заблокували роботу його холдингу.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» («Вести») Державна фіскальна служба України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

Минулого року, 11 вересня 2014 року, в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки Українипровели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У відповіді на запит «Детектор медіа», СБУ повідомила, що Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) і оголошено у розшук  колишнього виконувача обов'язків головного редактора журналу «Вести. Репортер» Дмитра Люкайтіса.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2603
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Корупціонер
3227 дн. тому
Молодці наші правоохоронці. Щоб не арештовувати Г., вони оголошують йому підозру, коли він за кордоном.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду