Слідчий у Борисполі відкрив кримінальне провадження проти журналістів видання «Наші гроші»

Слідчий у Борисполі відкрив кримінальне провадження проти журналістів видання «Наші гроші»

28 Травня 2015
4795

Слідчий у Борисполі відкрив кримінальне провадження проти журналістів видання «Наші гроші»

4795
Слідчий у Борисполі відкрив кримінальне провадження проти журналістів видання «Наші гроші»
Слідчий у Борисполі відкрив кримінальне провадження проти журналістів видання «Наші гроші»

Головний редактор інтернет-видання «Наші гроші» Олекса Шалайський повідомив, що слідчий Бориспільського міського відділу міліції (Київська область) відкрив кримінальне провадження проти журналістів-авторів публікації «МВС вважає, що Курченко вкрав у «Нафтогазу» не тільки газ, а і бензину на 450 мільйонів» на сайті видання. Про це він повідомив у своєму Facebook.

 

«Я все чекав, коли з"явиться перше кримінальне провадження проти "Наших грошей", і от нині відкрив поштову скриньку -). Якщо ви думаєте, що проти ЗМІ боряться судами - то це правда, але вже не вся. Бо так було за часів попередньої влади.  Нинішня за це  - відкриває кримінальні справи. Чесно кажучи, за 25 років журналістики таке побачив вперше. Тому й ділюсь -).  Навіть нічого говорити не буду про бориспільску міліцію. На місцях роблять тільки те, що дозволяють верхи. Значить верхи дозволяють. До речі, у новині, яка є в листі, навіть не зустрічається назва фірми, яка ініціювала провадження», - повідомив головний редактор.

 

Він також додав, що шокований відкриття кримінальної справи проти журналістів видання.

 

У листі, який направив на адресу Олекси Шалайського слідчий слідчого Бориспільського міського відділу МВС В.А.П'янило, йдеться, що «слідчим відділом Бориспільського МВ ГУ МВС України в Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015110100000772 від 10.04.2015, за фактом заподіяння майнової шкоди ТОВ "Фінанспромгаз" шляхом розповсюдження недостовірної інформації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 192 КК України».

 

В листі також повідомляється, що «невідома особа, використовуючи сайт "Наші гроші", розмістила статтю "МВС вважає, що Курченко вкрав у «Нафтогазу» не тільки газ, а і бензину на 450 мільйонів"».

 

«З метою отримання відомостей, необхідних у даному кримінального провадженні», слідчий В.П'янило вимагає надати дані «про порядок розміщення на Вашому сайт та наявні дані про особу (фізичну, юридичну), яка розмістила вказану статтю».

 

Відповідь вимагається надати протягом п'яти робочих днів.

 

 

Нагадаємо, народний депутат («Блок Петра Порошенка»), колишня журналістка Ольга Червакова повідомила, що міліція порушила кримінальну справу за заявою доньки Сергія Чеботаря, колишнього заступника міністра внутрішніх справ, а нині радника Арсена Авакова. Як відомо, 28 квітня під час розслідування на журналістів програми «Наші гроші» каналу ZIK біля маєтку доньки пана Чеботаря напали охоронці та його зять.

 

«Маю приголомшливу новину. Обухівський райвідліл міліції порушив кримінальну справу за фактом "втручання в приватне життя" Варвари Чеботар. Це дочка одіозного заступника Авакова, біля будинку якої в селищі Лісниках було здійснено напад на знімальну групу телеканалу ZIK. Пані Чеботар звернулася до міліції, яка порушила кримінальну справу. Журналістам почали приходити повістки. Їз викликають на допити, поки що - як свідків», - написала Ольга Червакова у своєму Facebook.

 

Вона також повідомила, що редакція шокована таким поворотом справи. «Навіть за часів Януковича за викриття махінацій чиновників проти журналістів на порушували кримінальних справ», - зазначила вона.

 

Народний депутат також наголошує на тому, що кримінальне провадження щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів і досі не відкрито, хоча журналісти зафіксували факт нападу на них біля помістя доньки Сергія Чеботаря.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду