У Миколаєві журналістку та героя її матеріалу не пустили на прийом до прокурора (ВІДЕО)

У Миколаєві журналістку та героя її матеріалу не пустили на прийом до прокурора (ВІДЕО)

9 Лютого 2015
2877

У Миколаєві журналістку та героя її матеріалу не пустили на прийом до прокурора (ВІДЕО)

2877
У Миколаєві журналістку та героя її матеріалу не пустили на прийом до прокурора (ВІДЕО)
У Миколаєві журналістку та героя її матеріалу не пустили на прийом до прокурора (ВІДЕО)

Кореспондентку інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Катерину Вовченко та героя її публікації не пустили на особистий прийом громадян прокурора Миколаївської області Володимира Комашко. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

5 лютого журналістка разом з мешканцем Миколаєва, який не може знайти правди в правоохоронних органах, пішли на прийом до обласного прокурора, аби поставити йому декілька питань. До прокурора журналістку не допустили, не навівши для такої заборони жодних аргументів.

 

«Найголовніше те, що ніхто з тих, хто забороняв мені пройти, так і не зміг мені назвати хоч одну статтю якогось із діючих законів, яка б виправдовувала їх таку поведінку. Бо таких статей не існує! Немає такої норми, яка забороняє, ні в законі «Про звернення громадян», який висить у них там же в коридорі, прямо під самим носом. Ні в будь-якому іншому правовому документі», - зазначила Катерина Вовченко.

 

Прес-секретар прокурора Миколаївщини запропонувала пані Вовченко підготувати свої питання на прес-конференцію або брифінг Володимира Комашко, при цьому не зазначивши, коли планується проведення таких заходів. Журналістка записала відео розмови з прес-секретарем.

 

Як повідомила Катерина Вовченко, востаннє брифінг прокурора відбувся 8 вересня 2014 року і стосувався однієї теми, а про інше журналістам не дозволяли запитувати.

 

«Інший співробітник прокуратури, який не представився, заявив мені: "Ні, преса не пройде!"», - додала журналістка.

 

Вхід до приміщення, де проводиться прийом громадян прокурором області, загороджений решіткою, тож потрапити туди Катерина Вовченко не мала змоги.  

 

 

Нагадаємо, наприкінці січня заступник голови Миколаївської обласної держадміністрації (ОДА) Оксана Янішевська  і голова прес-служби ОДА Світлана Гурмаза не допустили кореспондентку місцевого інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Олену Мельнікову разом з оператором до зали засідань, де проходила зустріч голови Миколаївської облдержадміністрації Вадима Мерікова з народними депутатами від Миколаївщини.

 

У грудні Центральний райвідділ міліції Миколаєва вдруге за вказівкою прокуратури закрив кримінальне провадження за фактом погроз фізичною розправою журналістам інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову та Анатолію Чубаченку з боку «народного дружинника» Олександра Кір'янова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду