23 вересня відбудеться оголошення фільму-номінанта на премію «Оскар» від України

21 Вересня 2011
12782
21 Вересня 2011
16:44

23 вересня відбудеться оголошення фільму-номінанта на премію «Оскар» від України

12782
23 вересня відбудеться оголошення фільму-номінанта на премію «Оскар» від України

Український Оскарівський Комітет, створений при Асоціації продюсерів України, у п'ятницю, 23 вересня на прес-конференції оголосить фільм, який буде номіновано від України на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук (США) в номінації «Фільм іноземною мовою».

 

Прес-конференція відбудеться о 13:30 у п'ятницю, 23 вересня в інформаційному агентстві УНІАН (Київ, вул. Хрещатик, 4). Онлайн-трансляція заходу проходитиме за адресою: press.unian.net

 

Акредитація журналістів на місці перед початком прес-конференції.

 

До Українського Оскарівського Комітету в цьому році входять народний артист України Богдан Ступка, народна артистка України Ада Роговцева, режисер Олег Фіалко, лауреат технічної премії «Оскар» Анатолій Кокуш, голова Національної Спілки кінематографістів Сергій Тримбач, письменник, сценарист Андрій Курков, кінокритик, ведучий телепрограми «Аргумент-кіно» Володимир Войтенко, президент Асоціації продюсерів України Олексій Сєрков, продюсер Дмитро Колесников, продюсер Ігор Савіченко і режисер Сергій Маслобойщиков.

 

Український Оскарівський Комітет вже тричі висував фільми на здобуття премії «Оскар» в номінації «Фільм іноземною мовою»: у 2003 році картина «Мамай» режисера Олеся Саніна, в 2006 році картина «Аврора» режисера Оксани Байрак і в 2009 році картина «Ілюзія страху »режисера Олександра Кирієнко. Останні 2 рази Український Оскарівський Комітет збирався з ініціативи Асоціації продюсерів України.

 

З 2011 року Український Оскарівський Комітет починає свою роботу на постійній основі. У період між висуненням фільму-номінанта Комітет займатиметься суспільно-просвітницькою діяльністю: проведенням круглих столів, семінарів, конференцій, присвячених участі України у відборі фільмів на «Оскар», аналізу стану і шляхів виходу вітчизняного кінематографа з кризи, показу фільмів-переможців різних років в номінації «Фільм іноземною мовою», а також іншими видами діяльності.

 

Асоціація продюсерів України (АПУ) - некомерційна організація, яка об'єднує продюсерів, дистриб'юторів та інвесторів у сфері кіноіндустрії. Створена в грудні 2005 року.

 

Головним завданням АПУ є протекціоністська політика по відношенню до українського кіно, підвищення професійного рівня кіновиробників, взаємодія та співпраця з міжнародними організаціями, впровадження прогресивних технологій в кіно- і телевиробництві на основі міжнародного досвіду.

 

Членами АПУ є майже 50 продюсерів, що працюють в кіно або над телепроектами.

 

За докладнішою інформацією, будь ласка, звертайтесь:

 

Денис Масліков,

координатор Українського

Оскарівського Комітету

 

Моб: +380 67 269 37 50

Офіс: +380 44 490 81 80

 

Email: oscar@producer.com.ua

Web: www.producer.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду