Звільнення керівника радіостанції «Коммерсант FM» Олексія Воробйова може бути пов'язане з позицією Алішера Усманова (ОНОВЛЕНО)

4 Березня 2013
5091
4 Березня 2013
14:27

Звільнення керівника радіостанції «Коммерсант FM» Олексія Воробйова може бути пов'язане з позицією Алішера Усманова (ОНОВЛЕНО)

5091
Звільнення керівника радіостанції «Коммерсант FM» Олексія Воробйова може бути пов'язане з позицією Алішера Усманова (ОНОВЛЕНО)

Слідом за звільненням головного редактора «Газети.ру» Михайла Котова пост керівника радіостанції «Коммерсант FM» залишив Олексій Воробйов. Про це повідомляє  Лента.ру та низка інших російських ЗМІ.

 

Президент ВД «Коммерсант» Дмитро Сергєєв підтвердив звільнення головреда «Коммерсант FM» Олексія Воробйова і пояснив це «особистісними причинами», повідомляє «Інтерфакс».

 

«Дійсно, Воробйов найближчим часом залишить свій пост за згодою сторін. Звільнення Воробйова не має ніякого відношення до редакційної політики радіостанції і викликано виключно особистісними причинами», - заявив пан Сергєєв.

 

За словами президент ВД «Коммерсант», «Олексій підтвердить, що редакційна політика радіостанції після його відходу залишиться колишньою».

 

Дмитро Сергєєв додав, що виконуючим обов'язки головного редактора «Коммерсант FM» буде один з нинішніх заступників Олексія Воробйова, з яким ведуться переговори.

 

Раніше колишній співробітник радіостанції повідомив Ленте.ру, що відставка Олексія Воробйова, як і всі останні звільнення у ВД, пов'язаний з незгодою з принципами редакційної політики Алішера Усманова, власника ВД «Коммерсант».

 

Редакційний директор і головний редактор газети «Коммерсант» Михайло Михайлин в свою чергу заявив «Інтерфаксу», що рішення про звільнення Олексія Воробйова «приймалося колегіально менеджерами видавничого дому». «Акціонер видавничого дому Алішер Усманов дізнався про це рішення останнім від мене», - сказав пан Михайлин.

 

Пізніше сам Олексій Воробйов в ефірі «Ехо Москви» підтвердив інформацію про те, що його звільнення не пов'язане з редакційною діяльністю і редакційною політикою радіостанції. «Вона була і залишається збалансованою, виваженою», - підкреслив він.

 

Олексій Воробйов очолив радіостанцію «Коммерсант FM» влітку 2012 року, після того як його попередник Дмитро Солопов покинув цю посаду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5091
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду