detector.media
03.03.2013 20:16
Ювілей «Радио Свобода» став темою для розмови про майбутнє радіостанції
Про це і про складну ситуацію довкола «Радио Свобода» ішлося у Празі, Москві та Вашингтоні

Провідною темою святкування 60-річчя  «Радио Свобода» стала не лише її історія, а й непросте сьогодення та перспективи майбутнього радіостанції. Про це йдеться в присвяченому ювілею редакційному матеріалі «Радио Свобода».

 

Знаменна дата, початок мовлення радіостанції 1 березня 1953-го року, відзначається в Празі, Москві та Вашингтоні. 

 

У вашингтонському бюро «Радио Свобода» та «Радіо Вільна Європа» пройшла «Дискусія про Свободу» за участі глови Московської Гельсінкської групи Людмили Алексєєвої, автора кількох книг про Росію Девіда Саттера і президента корпорації Кевіна Клоуза

 

«Звичайно, нам би хотілося  мати доступ до радіохвиль і телемовлення в Росії. У цьому сенсі ми сподіваємося, що уряд Росії проявить готовність до пошуку шляхів встановлення якоїсь рівноваги. Це особливо важливо в контексті майбутньої зустрічі восени цього року у верхах між президентом США Обамою і президентом Росії Путіним», - зазначив Кевін Клоуз. 

 

Відзначали свято й у громадському комітеті «Радіо Свобода у вигнанні». Для звільнених внаслідок нещодавніх реформ Російської служби співробітників радіостанції пройшли «Зустрічі друзів» в Москві. 

 

На сайті «Радио Свобода» у спеціально створеному розділі представлено архівні матеріали та інтерв`ю щодо перспектив радіостанції.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», починаючи з 10 листопада 2012 року, російське радіо «Свобода» представлене лише в інтернеті і мовить на коротких хвилях. Рішення щодо припинення мовлення на середніх хвилях у Москві ухвалене у зв'язку з новим російським законом про ЗМІ. Згідно з його новими нормами, засновником радіостанції не може виступати іноземна юридична особа, як і юридична особа з Росії, якщо частка іноземної участі в її статутному капіталі перевищує 50%. 

 

У найближчих планах радіо «Свобода» - посилення відеоконтенту, для чого розглядався проект відкриття великої студії.

 

Історія «Радио Свобода» розпочалася 1 березня 1953-го. Саме цього дня зі студії в Мюнхені вийшла перша передача Радіо Визволення. У 1959 році радіостанція змінила свою назву на нинішню. У 1991 року Російська редакція відкрила бюро в Москві. А в 1995 році штаб-квартира радіостанції Радіо Свобода/Вільна Європа переїхала до Праги. Ювілей відзначають у Празі, у Вашингтоні і, звичайно, в Москві.  

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY