Львівська міліція пояснила, чому планувався обшук у квартирі журналістки «Експресу»

15 Лютого 2013
7830
15 Лютого 2013
12:57

Львівська міліція пояснила, чому планувався обшук у квартирі журналістки «Експресу»

7830
Світлана Мартинець занепокоєна діями міліції
Львівська міліція пояснила, чому планувався обшук у квартирі журналістки «Експресу»

Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області просить журналіста газети «Експрес» Світлану Мартинець сприяти розслідуванню щодо заяви одного зі співробітників видання про виявлення в його квартирі пристрою для негласного зняття інформації. Про це йдеться у повідомленні міліції.

 

Правоохоронці стверджують, що на п'ять повідомлень із запрошенням з'явитися для надання свідчень, представниця редакції не відреагувала.

 

А 12 лютого співробітники Галицького РВ приходили за адресою реєстрації журналістки у місті Львові, щоб виконати суду про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів. Про яку саме ухвалу йдеться, правоохоронці не уточнюють. На час прибуття міліціонерів у помешканні нікого не було, слідчі дії не проводилися. 

 

«Принагідно зазначимо, що такі дії журналістів (відмова надання свідчень) не сприяють своєчасному та об'єктивному з'ясуванню обставин щодо розслідування кримінального правопорушення. Це, у свою чергу, утруднює процес надання кваліфікованої оцінки цієї події слідчими та прийняття відповідного рішення», - йдеться у повідомленні львівської міліції.

 

У відповідь на заяву міліції Світлана Мартинець зазначила, що  перебуває у службовому відрядженні у Харкові. Журналістка стверджує, що за свідченням очевидців на час її відсутності співробітники міліції виламували двері до її квартири.

 

«Я не знаю, кому із них спала у голову ідея покопирсатися у білизні, яку я ношу. Я не знаю, чи  була це ідея представника Президента на Львівщині пана Костюка і його бізнес-партнерів (а саме їхні махінації із мільярдами бюджетних коштів я сьогодні розслідую у Харкові),  чи ж то одного із корумпованих прокурорів, чиновників, податківців - цих мікро- і макрочастин мафіозного клану - фігурантів моїх розслідувань. Але я знаю напевно: без прямої вказівки одного із цих двох високопоставлених генералів жоден суддя не підписав би постанову про обшук у моїй квартирі», - переконана пані Мартинець.

 

Також вона стверджує, що отримала повістку від міліції лише один раз.  

 

Світлана Мартинець занепокоєна намірами правоохоронців здійснити обшук. «Чого вони йшли до мене серед ночі? Я порушила закон? Обікрала державну казну чи позбавила когось життя? Чи все набагато простіше: обшук у квартирі журналіста, копирсання в особистих речах і документах - це нині так називається свобода слова й демократії в Україні. Нині вони прагнули обшукати мене, журналіста газети «Експрес», яка їм не вигідна, яку вони ненавидять. Завтра вони зайдуть у квартиру кожного,» - йдеться в її заяві.

 

Нагадаємо, 6 січня, журналіст газети «Експрес» Тарас Зозулінський знайшов у своєму домашньому одязі автономний прослуховуючий пристрій. Після цього Тарас Зозулінський та редакція газети подали заяви та повідомлення про злочин до Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, ГУМВС України у Львівській області, Прокуратури Львівської області та Управління Служби безпеки у Львівській області.

 

7 січня, за заявою Тараса Зозулінського відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду