detector.media
15.02.2013 12:57
Львівська міліція пояснила, чому планувався обшук у квартирі журналістки «Експресу»
Світлана Мартинець занепокоєна діями міліції

Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області просить журналіста газети «Експрес» Світлану Мартинець сприяти розслідуванню щодо заяви одного зі співробітників видання про виявлення в його квартирі пристрою для негласного зняття інформації. Про це йдеться у повідомленні міліції.

 

Правоохоронці стверджують, що на п'ять повідомлень із запрошенням з'явитися для надання свідчень, представниця редакції не відреагувала.

 

А 12 лютого співробітники Галицького РВ приходили за адресою реєстрації журналістки у місті Львові, щоб виконати суду про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів. Про яку саме ухвалу йдеться, правоохоронці не уточнюють. На час прибуття міліціонерів у помешканні нікого не було, слідчі дії не проводилися. 

 

«Принагідно зазначимо, що такі дії журналістів (відмова надання свідчень) не сприяють своєчасному та об'єктивному з'ясуванню обставин щодо розслідування кримінального правопорушення. Це, у свою чергу, утруднює процес надання кваліфікованої оцінки цієї події слідчими та прийняття відповідного рішення», - йдеться у повідомленні львівської міліції.

 

У відповідь на заяву міліції Світлана Мартинець зазначила, що  перебуває у службовому відрядженні у Харкові. Журналістка стверджує, що за свідченням очевидців на час її відсутності співробітники міліції виламували двері до її квартири.

 

«Я не знаю, кому із них спала у голову ідея покопирсатися у білизні, яку я ношу. Я не знаю, чи  була це ідея представника Президента на Львівщині пана Костюка і його бізнес-партнерів (а саме їхні махінації із мільярдами бюджетних коштів я сьогодні розслідую у Харкові),  чи ж то одного із корумпованих прокурорів, чиновників, податківців - цих мікро- і макрочастин мафіозного клану - фігурантів моїх розслідувань. Але я знаю напевно: без прямої вказівки одного із цих двох високопоставлених генералів жоден суддя не підписав би постанову про обшук у моїй квартирі», - переконана пані Мартинець.

 

Також вона стверджує, що отримала повістку від міліції лише один раз.  

 

Світлана Мартинець занепокоєна намірами правоохоронців здійснити обшук. «Чого вони йшли до мене серед ночі? Я порушила закон? Обікрала державну казну чи позбавила когось життя? Чи все набагато простіше: обшук у квартирі журналіста, копирсання в особистих речах і документах - це нині так називається свобода слова й демократії в Україні. Нині вони прагнули обшукати мене, журналіста газети «Експрес», яка їм не вигідна, яку вони ненавидять. Завтра вони зайдуть у квартиру кожного,» - йдеться в її заяві.

 

Нагадаємо, 6 січня, журналіст газети «Експрес» Тарас Зозулінський знайшов у своєму домашньому одязі автономний прослуховуючий пристрій. Після цього Тарас Зозулінський та редакція газети подали заяви та повідомлення про злочин до Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, ГУМВС України у Львівській області, Прокуратури Львівської області та Управління Служби безпеки у Львівській області.

 

7 січня, за заявою Тараса Зозулінського відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY