Журналіст Олексій Подольський оскаржуватиме судовий вирок для Пукача

29 Січня 2013
5942
29 Січня 2013
19:16

Журналіст Олексій Подольський оскаржуватиме судовий вирок для Пукача

5942
Журналіст Олексій Подольський оскаржуватиме судовий вирок для Пукача

Журналіст Олексій Подольський, один з потерпілих у справі колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, має намір оскаржувати вирок  Печерського районного суду. Про це він повідомив під час опитування «Детектор медіа». Сьогодні, 29 січня, суд призначив екс-генералу Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Журналіст Олексій Подольський останнім часом відмовлявся брати участь у розгляді справи у суді, оскільки вважає, що суддя Печерського районного суду Андрій Мельник, який її розглядав, зацікавлений у тому, щоб приховати злочин.

 

«Я не хотів далі брати участь у цьому процесі, тому що не хотів бути декорацією. Тому увесь процес був нелегітимний. Суддя взагалі уникнув  проведення судового слідства щодо  мотивів вбивства Ґонґадзе та злочину проти мене. А це означає, що його вирок не є справедливим, бо у ньому не згадується ані Леонід Кучма, ані Володимир Литвин. Тому я буду оскаржувати вирок у цій частині», - сказав журналіст.

 

Олексій Подольський також має намір оскаржувати  кваліфікацію злочину: «Щодо злочину проти Ґонґадзе використовується кваліфікація, якої взагалі не існує у кримінальному кодексі - вбивство за злочинним наказом. Такого поняття немає. Також  вони застосовують статтю - перевищення службових повноважень. Але у чому перевищення повноважень, якщо таких повноважень не могло бути взагалі! Натомість є стаття, під яку цілком підпадають злочини, скоєні проти мене, і проти Ґонґадзе - катування, тобто насильство з метою примусити щось зробити або не робити».

 

Журналіст зазначив, що готовий, за потреби, звертатись до Європейського суду.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», також оскаржувати вирок мають намір Валентина Теличенко, адвокат Мирослави Ґонґадзе, та Григорій Демиденко, адвокат Олексія Пукача.

 

Нагадаємо, Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Досудовим слідством встановлено, що Олексій Пукач на виконання наказів і вказівок екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб 17 вересня 2000 року здійснив вбивство Георгія Ґонґадзе.

 

Олексій Пукач своєї провини в умисному вбивстві не визнав. Тобто він визнав, що стосовно журналіста здійснювалося оперативно-розшукові заходи, що він душив його ременем, однак не хотів вбивати, і ремінь просто зісковзнув.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду