«Інтер» відповів на звинувачення Миколи Азарова

23 Січня 2013
12407
23 Січня 2013
17:31

«Інтер» відповів на звинувачення Миколи Азарова

12407
«Інтер» відповів на звинувачення Миколи Азарова

Сьогодні, 23 січня, під час засідання Кабміну прем'єр-міністр України Микола Азаров звинуватив телеканал «Інтер» у поданні неперевіреної інформації та навмисному нагнітанні песимістичних очікувань населення. «Детектор медіа» отримала коментар від Лариси Горської, директора компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) - новинного продакшину групи «Інтер».

 

«Сьогодні, 23 січня, на засіданні Кабміну були поставлені під сумнів об'єктивність і правдивість даних, викладених в сюжетах телеканалу «Інтер» про ситуацію з тарифами на житлово-комунальні послуги. Хочу відзначити, що об'єктивне висвітлення у новинах соціально-значущих тем - одне з основних завдань телеканалу «Інтер». Я вважаю, що саме ЗМІ (особливо телебачення) повинні чітко, об'єктивно та неупереджено говорити про складнощі та проблеми у всіх сферах життя, незважаючи на думку про це окремих чиновників. А завдання влади - вирішувати ці проблеми, а не намагатися звинуватити ЗМІ в перекручуванні фактів, перекладаючи таким чином відповідальність за свої недоробки», - заявила Лариса Горська.

 

В той самий час пані Горська заявила, що буде здійснено перевірку усіх критичних висловлювань з боку прем'єр-міністра України.

 

«Тим не менш, редакція перевірить ще всі названі факти і найближчим часом вийде сюжет за результатами перевірки», - підкреслила Лариса Горська.

 

Як повідомила «Детектор медіа»,  сьогодні на засіданні Кабміну Микола Азаров заявив, що напередодні в одному з телесюжетів журналісти розповіли про самотню маму з Кіровограда, яка отримує зарплату в 1,5 тис. грн., а за житлово-комунальні послуги платить 450 грн. Також був показаний сюжет про пенсіонерку, яка на послуги ЖКГ витрачає четверту частину пенсії. Глава уряду доручив розібратися в інформації, яка була оприлюднена у сюжеті. «Виявилося, що телеканал повідомив багатомільйонної аудиторії неправду», - заявив пан Азаров.

 

При цьому прем'єр-міністр прямо не назвав телеканал «Інтер», але журналісти, які були присутні на засіданні Кабміну, підтвердили, що мова йде про їх сюжети. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12407
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
йцукен
4129 дн. тому
скоро состав нацсовета поменяют
йцукен
4129 дн. тому
скоро состав нацсовета поменяют
ruleps
4129 дн. тому
А в чём Интер сказал не правду, ведь в действительности счета за коммунальные услуги растут быстрее, чем подымается з/п.
Кулико
4129 дн. тому
Всех брехунов на канале надо уволить. И набрать новую команду менеджмента. Это флюгерная журналистика сколько людей погубила
Міна
4129 дн. тому
Що робиться із журналістикою. За короткі два роки залишилися переважно жополизи. Інтер молодець( хоч у новинах)
Meesha
4129 дн. тому
Одинокая мама Надежда, а почему вы не получаете дотацию на коммуналку?
Надія
4129 дн. тому
Ну, і в чому неправда? Я - самотня мама з Кіровограда (не та, правда, а інша, але в нас таких мам - завалісь), отримую зарплату 1 800 гривень, із них 500 гривень сплачую за комунальні послуги. Де була сказана неправда? Мабуть, Азіров просто не розуміє, як можна вижити за такі гроші, і вважає це фантастикою.
Юра
4130 дн. тому
золоті слова: "Я вважаю, що саме ЗМІ (особливо телебачення) повинні чітко, об'єктивно та неупереджено говорити про складнощі та проблеми у всіх сферах життя, незважаючи на думку про це окремих чиновників." )))
Noire
4130 дн. тому
Во-во! На Интере начало утренних выпусков новостей со сводки типа "сколько трупов собрали за ночь на такой то трассе" выкашивают просто. Ну какого ж фига?!
Сторчук Валерий Васильевич
4130 дн. тому
Стыдно и крайне неприятно смотреть и слушать "новости" на Интере, а особенно, на 1+1....Это не новости, а специально собранный со всех ночлежек бомжей и алкоголиков негатив...С какой радостью ведущие сообщают об очередном ЧП в самом начале программы!? Как вроде бы ничего хорошего в стране за день не произошло.Особенно этим страдает диктор Андриевский, который преподносит эти "новости" с присущими только ему эйфории и прононсом...Смотрю новости из России. Ничего подобного там не увидишь. Начинается обязательно с хороших новостей. Не обходят россияне и неприятности, рассказывают и о плохом. Но делается это объективно и не выпячивается с радостью...
***
4130 дн. тому
хай би вже не пиз*ів
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду