НТКУ закликала українські ЗМІ не поширювати недостовірну інформацію про її бюджет

6 Грудня 2012
5338
6 Грудня 2012
10:56

НТКУ закликала українські ЗМІ не поширювати недостовірну інформацію про її бюджет

5338
569,5 мнл грн з держбюджету передбачені не тільки для НТКУ, а й для інших телекомпаній, каже прес-служба
НТКУ закликала українські ЗМІ не поширювати недостовірну інформацію про її бюджет

Національна телекомпанія України звертається до українських ЗМІ з проханням ретельніше перевіряти інформацію, яка стосується діяльності НТКУ, а також не поширювати недостовірну інформацію стосовно державного фінансування телекомпанії у 2013 році. Про це йдеться в заяві, яку поширила прес-служба телеканалу.

 

Занепокоєння телекомпанії викликане некоректним трактуванням суми коштів, які закладені у проекті державного бюджету на її діяльність, оскільки вказана сума (569,5 млн грн із загального фонду) передбачає фінансування не лише НТКУ, а ще й 28 державних обласних телерадіокомпаній, Національної радіокомпанії України, державної ТРК «Культура» і державної ТРК «Всесвітня служба «УТР».

 

Також прес-служба каналу звертає увагу на те, що запланована на 2013 рік сума видатків державного бюджету на функціонування телеорганізацій, які входять до структури Державного комітету телебачення і радіомовлення України, була зменшена майже на 23 % порівняно з 2012 року. У результаті, окремого розгляду потребуватиме фінансування одразу кількох важливих складових діяльності Національної телекомпанії України та державних обласних ТРК.

 

«Зокрема, на оплату послуг з трансляції програм (аналогове, цифрове і супутникове мовлення) у проекті бюджету передбачено лише 60 млн грн на всі організації Держкомтелерадіо, хоча фінансування лише цієї галузі роботи телекомпанії потребує 93,6 млн грн. Варто підкреслити, що йдеться не про виробництво, а лише про трансляцію програм - в ідеалі ця стаття видатків взагалі мала би бути скасована, оскільки кошти на трансляцію просто проходять транзитом через рахунок однієї державної організації (НТКУ) на рахунок іншої державної організації (Концерн РРТ) замість того, щоб напряму надходити з бюджету до КРРТ як оператора цієї послуги. А що стосується власного виробництва НТКУ, то кошти, отримані телекомпанією для цього напряму роботи на увесь 2012 рік (3,4 млн грн), були меншими за вартість виробництва 1-2 випусків будь-якої великої розважальної програми комерційних телеканалів», - йдеться у заяві.

 

Також, зазначає прес-служба, на 2013 рік не виділено коштів для фінансування міжнародної діяльності Національної телекомпанії України. «Це може становити загрозу для відносин НТКУ з Міжнародною мовною спілкою (оплата членських внесків, участь у міжнародному обміні новин, участь у "Євробаченні" тощо) та існування україномовної версії Euronews. Також, як і в попередні роки, у державному бюджеті не передбачено коштів на погашення так званого "японського" кредиту 1996 року», - повідомляє телеканал.

 

Національна телекомпанія України сподівається, що всі питання, пов'язані з фінансуванням державних мовників, будуть вирішені.

 

Як писала «Детектор медіа», у проекті держбюджету немає коштів на телетюнери та бракує на Euronews, зате є 25 млн грн на дитяче «Євробачення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду