«Муз ТВ» стане молодіжним каналом Ю

26 Липня 2012
7052
26 Липня 2012
16:04

«Муз ТВ» стане молодіжним каналом Ю

7052
Замість федерального музичного телеканалу холдинг ЮТВ запустить кабельний «Муз ТВ»
«Муз ТВ» стане молодіжним каналом Ю

Російський федеральний музичний телеканал «Муз ТВ», що працює з 1996 року і наразі входить до холдингу ЮТВ Алішера Усманова та Івана Тавріна, восени перетвориться на новий молодіжний телеканал - Ю. Про це пише російська газета «Коммерсантъ».

 

Перезапуск обумовлений тим, що в ефірі каналу музичні кліпи вже давно займають незначне місце, пояснив гендиректор телеканалу Андрій Димитров. Тож канал по суті є молодіжним, а не музичним.

 

Практично всі нинішні програми «Муз ТВ» збережуться на Ю, але візуальний образ каналу та маркетингові акценти зміняться, уточнив пан Димитров. За його словами, цільовою аудиторією мовника як і раніше будуть глядачі у віці 11-34 років.

 

Але ЮТВ не відмовляється і від бренду «Муз ТВ». Під такою назвою холдинг розраховує восени «відродити легенду», запустивши в кабелі канал, який транслюватиме кліпи і переважно музичні програми. Зараз якраз тривають переговори з кабельними провайдерами.

 

Інвестиції в запуск Ю і кабельної версії «Муз ТВ» у ЮТВ не розкривають.

 

Головний конкурент «Муз ТВ» - канал MTV, що мовить у Росії з 1998 року і з 2007 року належить холдингу «Профмедіа» - також давно звів до мінімуму показ кліпів. «Музика не дає рейтингів», - пояснював президент «Профмедіа» Рафаель Акопов. За прогнозами гравців ринку, у 2013 році «Профмедіа», швидше за все, відмовиться від бренду MTV. Ці перспективи в «Профмедіа»та в концерні Viacom, до якого входить MTV Networks, не коментують.

 

«Муз ТВ» і MTV - два російські музичні телеканали, що мають статус федеральних (здійснюють ефірне мовлення на території понад п'яти суб'єктів РФ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду