detector.media
26.07.2012 16:04
«Муз ТВ» стане молодіжним каналом Ю
Замість федерального музичного телеканалу холдинг ЮТВ запустить кабельний «Муз ТВ»

Російський федеральний музичний телеканал «Муз ТВ», що працює з 1996 року і наразі входить до холдингу ЮТВ Алішера Усманова та Івана Тавріна, восени перетвориться на новий молодіжний телеканал - Ю. Про це пише російська газета «Коммерсантъ».

 

Перезапуск обумовлений тим, що в ефірі каналу музичні кліпи вже давно займають незначне місце, пояснив гендиректор телеканалу Андрій Димитров. Тож канал по суті є молодіжним, а не музичним.

 

Практично всі нинішні програми «Муз ТВ» збережуться на Ю, але візуальний образ каналу та маркетингові акценти зміняться, уточнив пан Димитров. За його словами, цільовою аудиторією мовника як і раніше будуть глядачі у віці 11-34 років.

 

Але ЮТВ не відмовляється і від бренду «Муз ТВ». Під такою назвою холдинг розраховує восени «відродити легенду», запустивши в кабелі канал, який транслюватиме кліпи і переважно музичні програми. Зараз якраз тривають переговори з кабельними провайдерами.

 

Інвестиції в запуск Ю і кабельної версії «Муз ТВ» у ЮТВ не розкривають.

 

Головний конкурент «Муз ТВ» - канал MTV, що мовить у Росії з 1998 року і з 2007 року належить холдингу «Профмедіа» - також давно звів до мінімуму показ кліпів. «Музика не дає рейтингів», - пояснював президент «Профмедіа» Рафаель Акопов. За прогнозами гравців ринку, у 2013 році «Профмедіа», швидше за все, відмовиться від бренду MTV. Ці перспективи в «Профмедіа»та в концерні Viacom, до якого входить MTV Networks, не коментують.

 

«Муз ТВ» і MTV - два російські музичні телеканали, що мають статус федеральних (здійснюють ефірне мовлення на території понад п'яти суб'єктів РФ).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY