Білоруську журналістку затримали за неповагу до суду

6 Січня 2012
11213
6 Січня 2012
14:46

Білоруську журналістку затримали за неповагу до суду

11213
За те, що попросила суддю не називати чорне білим
Білоруську журналістку затримали за неповагу до суду

Білоруську журналістку Тетяну Бубликову (Таццяну Бублікаву) затримали в Мінському суді, звинувативши в неповазі до суду за сказану під час судового засідання репліку. Про це повідомляє сайт каналу «Белсат».

 

За цією інформацією, на судовому засіданні розглядався позов мешканця Гомеля проти національної «Белтелерадіокомпанії». Він звинувачував один з державних каналів у тому, що журналісти в одному з матеріалів показали родичів цього громадянина «таким чином, ніби вони були причетні до торгівлі людьми».

 

За словами Тетяни Бубликової, перебіг процесу був «обурливим»: «Суддя явно з перших хвилин зайняла позицію "Белтелерадіокомпанії" та своїми питаннями давала зрозуміти учасникам процесу, що нічого образливого в сюжеті на державному телебаченні не було. Я не витримала цього фарсу, піднялася зі словами: "Ви ще назвіть чорне білим" - і вийшла із залу. Мене відразу затримали».

 

Після цього журналістку звинуватили в неповазі до суду, затримали та відвезли до Первомайського РУВС. Очікувалося, що там складуть протокол щодо інциденту. Однак судді на місці не виявилося, і пані Бубликову відпустили.

 

Тетяна Бубликова - фрілансер. Зокрема, відома співпрацею з польською компанією «N.E.W.S. Informacje». Вона була з-поміж журналістів, затриманих у Мінську під час протестів опозиції 19 грудня 2010 року. Після виходу із СІЗО, журналістка однією з найперших розповіла про подробиці перебування за ґратами в інтерв`ю: «Меня никогда не насиловали. Но теперь я знаю, что это такое».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11213
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
4495 дн. тому
Брати білоруси, та відірвіть уже яйця лукашенку...і буде Вам щастя !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду