Київські депутати хочуть упорядкувати торгівлю пресою в метро і звільнити кіоски від пайових внесків

23 Вересня 2011
10586
23 Вересня 2011
12:22

Київські депутати хочуть упорядкувати торгівлю пресою в метро і звільнити кіоски від пайових внесків

10586
Київські депутати хочуть упорядкувати торгівлю пресою в метро і звільнити кіоски від пайових внесків

Депутатська фракція Партії регіонів у Київській міській раді запропонує звільнити кіоски, що торгують пресою, від сплати пайової участі (внеску) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва. Про це повідомляє прес-служба голови фракції Олексія Омельяненка.

 

«Депутатська фракція Партії регіонів у Київській міській раді направила звернення до бюджетної комісії Київради з проханням підготувати подання про звільнення власників тимчасових споруд, виключним видом діяльності яких є продаж друкованих засобів масової інформації та супровідної продукції, від сплати пайової участі (внеску) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва», - говориться у повідомленні.

 

На наступне пленарне засідання депутати запропонують розглянути і прийняти відповідний проект рішення.

 

Мета нововведень - покращити ситуацію щодо продажу друкованих засобів масової інформації, яку депутати визнають критичною: «Торговельна мережа з реалізації преси в столиці опинилась майже на межі знищення».

 

Також фракція підготувала пропозиції до проекту розпорядження Київської міської державної адміністрації «Про впорядкування розміщення пересувних торговельних об'єктів на території комунального підприємства «Київський метрополітен», які «дозволять створити зручні умови як для користування Київським метрополітеном так і для торгівлі друкованими засобами масової інформації». «Крім того, розуміючи тимчасовий характер права на розміщення пересувних об'єктів торгівлі, для продавців преси ми запропонували збільшити термін договору до шести місяців», - зазначається у повідомленні.

 

Нагадаємо, з 1 жовтня КП «Київський метрополітен» планує припинити дію договорів на розміщення засобів пересувної торгівлі. Про це співробітники Київського метрополітену попередили розповсюджувачів преси, повідомляється у спільному листі кількох організацій (Фонду підтримки незалежної преси, ТОВ «Інформторгсервіс», ТОВ «Юнікорн», Правозахисного комітету підприємців метрополітену), який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду