ТРК «Антена» пов’язує своє чергове відключення з політичним тиском (УТОЧНЕНО)

19 Травня 2011
20645
19 Травня 2011
15:21

ТРК «Антена» пов’язує своє чергове відключення з політичним тиском (УТОЧНЕНО)

20645
Черкаська «Воля» перевела канал у цифровий пакет
ТРК «Антена» пов’язує своє чергове відключення з політичним тиском (УТОЧНЕНО)

18 травня 2011 року о 9:00 ранку оператор «Воля-кабель» припинив трансляцію черкаського телеканалу «Антена-плюс». Про це йдеться у заяві ТРК «Антена», опублікованій на сайті каналу.

 

Як ідеться у повідомлені, «Антена-плюс» пов'язує відключення сигналу з політичним тиском: «За вказівкою голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба оператором "Воля-кабель" було припинено трансляцію популярного місцевого незалежного телеканалу "Антена-плюс". Адміністрація кабельного провайдера, який є монополістом на місцевому ринку кабельних мереж, жодним чином не повідомило ТРК про відключення».

 

У компанії «Воля» заяву ТРК «Антена» прокоментували так: «Щодо впливу Сергія Тулуба: ми не займаємося політикою. Чому ТРК "Антена" постійно зв'язує це з політичним впливом - нам зовсім не зрозуміло». Як зазначили у «Волі», наразі черкаський телеканал доступний у цифровому форматі всім абонентам, які вибирають цифрове телебачення від «Волі», але без дублювання в аналоговому пакеті.

 

У свою чергу, «Воля» проінформувала, що на основі побажань абонентів з 18 травня 2011 до 1 січня 2012 на частоті телеканалу ТРК «Антенна» в аналоговому базовому пакеті «Україна» буде доступний пізнавальний канал Discovery Channel в режимі промо-перегляду.

 

Як писала ТК, наприкінці лютого 2011 компанія «Воля», представлена в Черкасах ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи», розірвала договір із черкаським кабельним телеканалом «Антена-плюс». В «Антені» лист «Волі», а також візит представника Нацради тоді пов'язали з реакцією черкаської влади на критику з боку «Антени».

 

Тоді у «Волі», куди ТК звернулася по коментар, пояснили, що йшлося про розірвання старої безстрокової угоди з ТРК «Антена-плюс» і підписання нової. За інформацією «Волі», «понад рік тому ТРК "Антена-плюс" було запропоновано укласти стандартний операторський договір, аналогічний тим, які укладаються  з іншими каналами, однак відповіді на пропозицію «Воля» не отримала».

 

Як сказали ТК у прес-службі оператора 18 травня, відповіді на запити - ТРК «Антена» не надала досі. «Але ми надзвичайно лояльно ставимося до ТРК "Антена". Ми не припиняли ретраслювання цього каналу. Також акцентуємо: 18 травня 2011 року ТРК "Антена" відключила сигнал у своїй студії. Про терміни відновлення сигналу - інформації поки немає», - додали у прес-службі.

 

Як повідомила ТК прес-служба «Волі», близько 16:50 18 травня було відновлено сигнал зі студії ТРК «Антена».

 

«Сигнал, який пропадав, він пропадав зі студії каналу, а не в пакетах у нас. Коли сигнал в студії поновився, він поновився і в нас у цифрових пакетах, у тих пакетах, у яких цей канал і доступний, про аналогові пакети не йшлося», - коментують в компанії «Воля».

 

У свою чергу, канал ТРК «Антена» заявляє, що вони сигнал зі студії не вимикали: «Вони («Воля». - ТК) написали вчора нам лист, що вони увімкнуть, але нічого не зробили. У нас немає ніяких проблем з "Волею-кабель", по великому рахунку, тільки зараз виникли, бо вони нас вимкнули. На якій підставі перекинули на цифрове мовлення?... Сьогодні цифровий формат не продуктивний. У цифровому форматі у 100 разів менше глядачів. Сьогодні він не ефективний у Черкасах», - говорить Михайло Калініченко, журналіст та ведучий ТРК «Антена».

 

Як уточнює «Воля», ні в одному з договорів не прописується назва пакетів, у яких присутній канал, тим паче кабельний. Оскільки ТРК «Антена» - це звичайний кабельний канал і він ніколи не входив у групу універсальних програм і послуг, то він ніде не визначений як обов'язковий: «Відповідно, в принципі це наше рішення, в якому з пакетів відповідної тематики ми пропонуємо цей канал. Для того, щоб дивитися цей канал абонентам всього-на-всього лише треба перейти на цифрові пакети».

 

«Вони ні сьогодні, ні вчора не відновили сигнал, так що це все неправда. Вони не хочуть брати від нас трубки взагалі. Це єдиний в області опозиційний канал, який принципово проводить політику щодо ситуації, яка відбувається із владою на Черкащині. Вони довго шукали мотивацію заради того, щоб відключити цей канал», - говорить Михайло Калініченко.

 

Михайло Калініченко заявляє, що ТРК «Антена» не може зв'язатися з керівництвом «Волі», аби вирішити конфлікт: «Вони кидають слухавки», - каже журналіст. У свою чергу у компанії «Воля» заявляють, що «комунікація наразі іде через факси в абсолютно прекрасному режимі».

 

Зазначимо, що керівництво черкаського телеканалу звернулося до Антимонопольного комітету України та органів прокуратури з проханням перевірити ситуацію, яка склалася між телеканалом та оператором.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20645
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алекс
4770 дн. тому
2Сергій: а где тут вранье? Во всех цифровых пакетах Антенна присутствует, в аналоге ей места не нашлось. Имхо в статье достаточно фактажа, чтобы не устраивать политическое шоу на ровном месте.
Сергій
4774 дн. тому
Що йде зараз на телеканалі Антена можна подивитися за посиланням: http://tv.itop.net/Television/online/2169 Там йде Дискавері.... навіщо Волі так брехати?
Вообще не Черкащанин. МД-41Д
4774 дн. тому
"ТРК «Антена» - це звичайний кабельний канал"... Якщо над любим проектом працюють творчі люди, то це вже унікальний особливий проект. В наш час звичайним є процес ретрансляції, з використанням ріхних технологій, а тому звичайною є впершу чергу діяльність Волі, а беручи до уваги вже майже забуті події на Троещині то ще й наглі і хамські
UUU
4775 дн. тому
И ГДЕ В ЭФИРЕ АНТЕННА????? НЕТ ЕЕ - ИДЕТ РАНСЛЯЦИЯ ДИСКАВЕРИ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ БЕЗ АДАПТАЦИИ.
Черкащанин
4775 дн. тому
Воля бреше - трансляція Антени не поновлена. На її місті йде діскавері російською мовою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду