Одеська ТРК «Круг» просить захисту у президента

30 Квітня 2011
15200
30 Квітня 2011
11:44

Одеська ТРК «Круг» просить захисту у президента

15200
Одеська ТРК «Круг» просить захисту у президента

Одеська ТРК «Круг» написала відкритого листа до Віктора Януковича із проханням вплинути на ситуацію, що склалась останнім часом навколо незалежної телерадіокомпанії.

 

Як ідеться у листі, мер Одеси Олексій Костусєв та його політичні соратники в особі лідера партії «Родина» Ігоря Маркова не задоволені тим, як телекомпанія висвітлює діяльність міської влади, про що вони неодноразово заявляли публічно. Колектив ТРК «Круг» також стверджує, що на їхні телефони регулярно надходять анонімні погрози з вимогами пом'якшити тональність на адресу міського голови.

 

29 квітня на сесії Одеської міської ради депутатів більшістю голосів було прийнято рішення про виселення опозиційної міській владі телекомпанії «Круг» із приміщення, задовольнивши таким чином протест прокурора Одеси на рішення міської ради від 09.12.1999 року.

 

Співробітники ТРК «Круг» підкреслюють, що мають інформацію про заплановане силове захоплення майна телекомпанії з метою примусового виселення, і звертаються до гаранта Конституції з проханням сприяти у вирішенні конфлікту в правовому полі, не допустити ймовірного штурму одеської телерадіокомпанії.

 

Наразі ТК намагається з'ясувати подробиці.

 

Нижче наводимо текст звернення повністю.

 

ОБРАЩЕНИЕ ТВОРЧЕСКОГО КОЛЛЕКТИВА ТРК «КРУГ» К ПРЕЗИДЕНТУ УКРАИНЫ ВИКТОРУ ЯНУКОВИЧУ

 

Обращение творческого коллектива ТРК «Круг» к президенту Украины Виктору Януковичу, генеральному прокурору Виктору Пшонка, губернатору Одесской области Эдуарду Матвийчуку

 

Копии:

Бюро по демократическим институтам и правам человека.

Международная организация «Репортеры без границ».

Посольство Российской федерации в Украине.

Посольство США в Украине.

Международная Хельсинкская Федерация по правам человека.

Международная Федерация прав человека.

Комитет защиты журналистов.

 

События вокруг одной из самых старейших независимых телекомпаний Одессы - ТРК «Круг», вынуждают нас публично обратиться к президенту страны - гаранту Конституции, первым лицам государства, журналистскому сообществу Украины и других государств, международным организациям, которые стоят на страже свободы и независимости прессы и прав человека. Телерадиокомпания «Круг» в Одессе - сегодня независимая информационная площадка для всех политических партий и неправительственных организацией, где в свободном эфире ведут диалог совершенно полярные друг другу политические силы.

ТРК «Круг» пользуется безусловным доверием одесситов, в течении многих лет, обеспечивая право каждого человека на свободный доступ к информации в Украине и за ее пределами.

Но независимая позиция телекомпании, критические материалы и высказывания простых одесситов, не устраивают городского голову Одессы Алексея Костусева, его политических союзников в лице Игоря Маркова - лидера партии «Родына», о чем неоднократно публично высказывался мэр Алексей Костусев и его соратник Игорь Марков. На телефоны наших сотрудников поступали и продолжают поступать анонимные угрозы и требования смягчить тональность в адрес городского головы. В ходе сегодняшней сессии одесского городского совета депутаты большинством голосов, приняли решение о выселении оппозиционной  телекомпании «Круг» из помещения, удовлетворив таким образом протест прокурора Одессы на решение городского совета от 09.12.1999 года.

Беспрецедентное и антиконституционное решение, способное полностью парализовать работу ТРК «Круг», может нанести непоправимый урон демократическому имиджу Украины. Есть информация, что планируется силовой захват имущества ТРК «Круг» и принудительное выселение журналистов телекомпании из рабочих кабинетов. Мы обращаемся к главе государства Виктору Януковичу, как гаранту Конституции, в чьем прямом подчинении находятся силовые министерства и ведомства, содействовать нам в скорейшем разрешении конфликта в правовом поле и не допустить штурма и захвата независимой одесской телерадиокомпании.

 

Коллектив телерадиокомпании «Круг»

г. Одесса

29 апреля 2011

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду